Patiesība par veikalu, ko viņi slēpj no klientiem. Bijusī lielu mazumtirdzniecības ķēžu darbiniece, kura strādāja ar kulinārijas un atdzesētiem produktiem, atklāja iekšējās virtuves detaļas. Viņas pieredze liecina, ka daži produkti plauktos var nebūt tik svaigi, kā patērētājs domā.
Tatjana (vārds mainīts), kura vairākus gadus strādāja veikalu tīklos, apgalvo, ka kulinārijas nodaļās pārdotie gatavie ēdieni bieži satur sastāvdaļas ar beigušos vai beidzies derīguma termiņš. Tas attiecas uz salātiem, uzkodām, piedevām un ceptiem izstrādājumiem. Īpaši bīstami ir ēdieni ar majonēzi, jo tie netiek atkārtoti uzsildīti. Neskatoties uz to ārējo pievilcību, no šiem produktiem vajadzētu izvairīties.
Runājot par atdzesētu gaļu vairumā, Tatjana apraksta metodes, ko izmanto, lai tai piešķirtu tirgojamu izskatu. Piemēram, laika apstākļu ietekmētus vai aptumšotus gabalus var marinēt vai pārstrādāt maltā gaļā.
Dažreiz tiek izmantots tā sauktais “sarkanais ūdens” – kausēts ūdens ar krāsvielu, kas pastiprina gaļas sarkano nokrāsu, radot svaiguma ilūziju. Tas jo īpaši attiecas uz vistas, cūkgaļas un liellopu gaļu.
Patērētājiem ir svarīgi pievērst uzmanību produkta izskatam, smaržai un iepakojumam. Uz etiķetes norādītais ražošanas datums un derīguma termiņš ir galvenie rādītāji. Tomēr, kā rāda pieredze, pat etiķete ne vienmēr garantē produkta kvalitāti, ja runa ir par pārstrādātām precēm vai tām, kas ir “atgrieztas”.
Iepriekš rakstījām, ka veikalu skatlogi izskatās pievilcīgi, taču tajos var paslēpties produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš. Bieži vien aiz spilgta iepakojuma un patīkamas smaržas slēpjas produkts ar beidzies derīguma termiņš. Gatavojot gatavus ēdienus, tiek izmantoti produkti, kuru derīguma termiņš gandrīz beidzies, lai tiem piešķirtu “otro dzīvi”.
Tas, ko es tūlīt jums pastāstīšu, var izskaidrot jūsu hronisko nogurumu, gremošanas problēmas un pat biežās galvassāpes. Un raksta beigās ir precīzas koordinātas, kur iegādāties īstu alternatīvu.
Noslēpums, kas 50 gadus ir slēpts no pircējiem
Iedomājieties: jūs pērkat produktu, domājot, ka tas ir veselīgs. Ārsti to iesaka, uztura speciālisti to iekļauj dažādās diētās, reklāmās tiek runāts par ieguvumiem. Bet patiesībā katrs kumoss lēnām var iznīcināt.
Maldināšana uz etiķetēm: kā mūs vada aiz deguna
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- “Swedbank” pārstāvji skaidro, kādi naudas pārskaitījumi radiem un paziņām ir pieļaujami un kādos apmērosby Sandra Vīgante
- Tiklīdz likumsargs šo pamanīs, no problēmām nevarēs izvairīties: stāstu šoferīšiem kā nepiesaistīt uzmanību uz ceļaby Sandra Vīgante
- Ļoti viegli kopjams zieds, kas nav kaprīzs un zied līdz pat vēlam rudenim: krāsainās helēnijasby Laura Andersone