Šodien gribu ar jums padalīties ar lielisku veidu, kā ziemai saglabāt aromātiskos jaunajos ķiplokus – marinēt tos korejiešu gaumē.
Ķiploki sanāk kraukšķīgi, vidēji asumi un ar ļoti interesantu garšu, pateicoties sojas mērcei. Labi der gaļai, zivīm, šašlikam un pat vienkārši kartupeļiem!
Un pats labākais – gatavot ir viegli, bet rezultāts ir vienkārši fantastisks.
Kā pagatavot marinētus ķiplokus ziemai
Sagatavojam ķiplokus. Daļu jauno ķiploku nomizojam no mizas. Dažus daiviņas var atstāt veselas galviņās – tā tās izskatīsies efektīgāk uz galda.
Piepildām burkas. Sakraujam ķiplokus tīrās, sausās burkās. Man sanāca divas burkas dažāda tilpuma (vienā ar nomizotām daiviņām, otrā – ar veseliem galviņām). Tāpēc padoms: lai precīzi aprēķinātu marinādi, vienkārši pielejiet burkās ūdeni, pēc tam izlejiet to mērierīcē – tā iegūsiet vajadzīgo tilpumu!
Gatavojam marinādi. Izmērīto ūdens daudzumu ielejam katlā. Man sanāca 800 ml ūdens plus 200 ml sojas mērces (kopā 1 litrs). Pievienojam sāli, cukuru un etiķa esenci.
Lasi vēl: Cepu jau trešo reizi šonedēļ – neatkārtojama recepte, un pats galvenais – vienkārša: fantastiska plūmju kūka, gardāku vēl neesmu ēdusi
Viss kārtīgi samaisām un liekam uz uguns. Uzvarām.
Tiklīdz marināde uzvārās, noņemam to no uguns un uzreiz pārlejam ķiplokus burkās ar karstu marinādi.