Šie salāti būs gatavi pusstundas laikā, bet viena burciņa. Izklausās pēc joka. Tiešām, ja ņemsiet šīs proporcijas, sanāks viena 700 ml burciņa.
Un, ja tomātu masu vārīsiet ilgāk, tad vēl mazāk, jums paliks viena puslitra burciņa un nedaudz salātu, ko nobaudīt. Ja palielināsiet sastāvdaļu skaitu, tad dārzeņu sagatavošana, ķiploku mizošana, burciņu mazgāšana un gatavo salātu izklāšana prasīs vairāk laika.
Ja jums ir liela ģimene, tad, iespējams, labāk ir pagatavot vairāk salātu, jo salāti sanāk ļoti garšīgi, sulīgi, spilgti. Gurķi paliek mēreni kraukšķīgi, tomātu mērce ir aromātiska, un garšvielu un garšaugu daudzumu vienmēr var pielāgot savai gaumei.
Sastāvdaļas:
- Gurķi – 500 g.
- Tomāti – 300 g.
- Ķiploki – 2 daiviņas.
- Sāls – 0,5 ēd.k.
- Cukurs – 2 ēd.k.
- Augu eļļa – 3 ēd.k.
- Etiķis 9% – 25 ml.
- Khmeli-suneli – 1 tējk.
- Malti čili pipari – 1 tējk.
Sagrieziet tomātus, nomizojiet ķiplokus un ievietojiet tos blendera bļodā. Gatavošanai jums būs nepieciešami mīksti, sulīgi tomāti, pat pārgatavojušies, tie dos šķidrāku tomātu masu. Blendera vietā varat izmantot gaļas mašīnu.
Sasmalciniet tomātus ar ķiploku, ielejiet tomātu masu traukā, kurā gatavosiet salātus. Uzlieciet trauku uz uguns un vāriet tomātu masu 10 minūtes pēc vārīšanās.
Sagrieziet gurķus strēmelītēs un ievietojiet tos traukā ar tomātu masu. Pievienojiet sāli, cukuru, khmeli-suneli un čili piparus. Ja neēdat pikantas uzkodas, nomainiet čili piparus ar papriku. Var pievienot mazāk čili piparu, bet dīvainā kārtā ar 1 tējk. piparu salāti nav īpaši asi. Jums tas ir jāizmēģina, katram ir atšķirīga gaume.
Salātiem pievienojiet augu eļļu un etiķi.
Lasi vēl: Naudas iemaksa bankomātos būs jādara pēc jauniem noteikumiem, bet kurā valstī
Sajauciet un vāriet salātus 7 minūtes. Maisiet, līdz visi gurķi maina krāsu.
Pārlejiet verdošo salātu burkā, aizveriet ar skrūvējamu vāciņu vai atslēgu. Apgrieziet burku otrādi, ietiniet to pārtikas plēvē un ļaujiet atdzist. Šos salātus uzglabā istabas temperatūrā.