Man vienmēr mājās ir klaips maizes priekš šīm karstmaizēm: gatavoju vairāk, citādi visiem nepietiek

Tas ir īsts atradums tiem, kas novērtē gan laiku, gan garšu. Sātīgs un vienkāršs risinājums ātrai uzkodai vai vieglām pusdienām.

Pagatavot to var dažu minūšu laikā, izmantojot visvienkāršākās sastāvdaļas, kas parasti atrodamas ikvienā mājā. Kraukšķīga maize, viegli izkusis siers, dažādas piedevas — tas viss pārvērš vienkāršu maizīti par īstu kulinārijas meistardarbu.

Pagatavošana:

Gatavošanai mums būs nepieciešams svaigs maizes klaips, kuru sagriežam šķēlēs apmēram 2 cm biezumā. Tas radīs lielisku pamatu mūsu gardajam pildījumam.

Attiecībā uz pildījumu — desu sagriežam mazos kubiņos, bet ērtāk to sarīvēt, jo tā labāk turēsies uz maizītes. Desu var izmantot gan vārītu, gan kūpinātu, var pat kombinēt abus veidus.

Zaļos lociņus smalki sagriežam.

Sieru var sarīvēt vai sasmalcināt blenderī, kā ērtāk.

Bļodā sakulam olas, nedaudz sālām un viegli saputojam. Šim receptē es izmantos 5 olas. Sāls daudzums atkarīgs no tā, cik sāļi ir siers un desa.

Pievienojam sieru, desu un zaļumus. Pēc vēlēšanās var pievienot arī garšvielas vai aromātiskos garšaugus, lai pastiprinātu aromātu.

Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucam līdz viendabīgai masai. Tas mūsu maizītēm piešķirs bagātīgu garšu un apetītlīgu izskatu.

Uzkarsējam pannā nedaudz augu eļļas.

Uz katras maizes šķēles liekam pildījumu.

Apgriežam maizes šķēles tā, lai pildījums būtu vērsts uz leju, un liekam tās uz sakarsētas pannas.

Apcepam līdz zeltaini brūnai garoziņai.

Apgriežam uz otru pusi, uzklājam pildījumu.

Lasi vēl: Mazgājat drēbes 40 grādu temperatūrā: sadzīves tehnikas eksperti paskaidroja, kāpēc tas bojā gan jūsu drēbes, gan pašu veļasmašīnu

Cepam līdz zeltaini brūnai abās pusēs.

Karstos sviestmaizes var pasniegt ar mērci pēc izvēles vai blakus svaigiem dārzeņiem, kas lieliski papildina garšu.

Šādas sviestmaizes var arī cept krāsnī.

Pirms cepšanas ieeļļojiet cepamplati ar augu eļļu, lai sviestmaizes nepieliptu, vai izmantojiet cepampapīru.

Izklājiet batona šķēles, uz katras bagātīgi uzklājiet pildījumu un lieciet iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā. Pēc 15–20 minūtēm karstās sviestmaizes uzpūšas un iegūst apetelīgu zeltaini brūnu garoziņu.

Šajā variantā pildījums būs tikai no augšas. Man vairāk patīk gatavošanas veids uz pannas.

Tās kļūst nelielas taukainas, jo pannā eļļas nepieciešams ļoti maz. Tas atkarīgs arī no pannas.

Pannā ar labu pārklājumu daudz eļļas nav vajadzīgs. Mūsdienu nepiedegošie pārklājumi ļauj gatavot gandrīz bez taukiem, padarot procesu veselīgāku un ērtāku. Pat vienkāršākajos recepšu gadījumos dažas pilītes eļļas pietiek, lai novērstu pielipšanu un nodrošinātu vienmērīgu cepšanu.

Recepte:

Maize

Siers 150 g

Desa 150 g

Zaļie sīpoli

Olas 5–6 gab. + šķipsniņa sāls

Augu eļļa (cepšanai)

Lasi vēl: Kad jāizrok gladiolas pēc noziedēšanas: ieteikumi sīpolu rakšanai un glabāšanai

Izmēģiniet, un jūs baudīsiet šo vienkāršo, bet krāsaino ēdienu!