Es izmantoju kilogramiem speķa, it īpaši ziemā – no tā gatavoju vienu ļoti garšīgu ēdienu

Gatavoju lielās pannās, un viss tiek apēsts līdz pēdējai drupačai. Kopumā speķis man aiziet tiešām kilogramiem, īpaši ziemā

Kad uzcepu kartupeļus savā īpašajā veidā, tad pat viesus uz tiem aicinu. Parādīšu jums šodien, kā es gatavoju šo lielisko ēdienu. Un pat ja jūs darāt tieši tāpat, tik un tā uzreiz gribēsies atkārtot. Jo šādus kartupelīšus, ar speķīti un vēl šo to klāt, neatteiksies pagaršot neviens.

Šoreiz gatavoju mums diviem, tāpēc receptē būs ne pārāk liels daudzums. Bet, kad cepu viesiem, tad nākas ņemt lielāku panniņu, un pat ne vienu, bet uzreiz divas. Nu, un jūs paši izlemiet, cik daudz jums no šīs garduma nepieciešams.

Visas sastāvdaļas, kā vienmēr, būs raksta beigās. Un turpat jūs papildus šai receptei atradīsiet arī video ar vēl diviem kartupeļu un speķa pagatavošanas variantiem. Tā ka izvēle nebūs no vieglajām, jo visi šie kartupeļi ir viens par otru labāki. Pat es pats padomātu, kuru gatavot.

✅ Kā un ko darīt

Nu ko, draugi, sāksim gatavot. Mana recepte gan ir oriģināla, taču ļoti vienkārša un ātra. Nepieciešams nebūs daudz laika un darbību. Galvenais, lai viss būtu pa rokai un pareizā daudzumā. Tātad, ņemam gabaliņu speķa un sagriežam to biezās, sulīgās šķēlēs. Speķis sālīts, tradicionālā sālījumā. Un katru šķēli vēl pārgriežam uz pusēm.

Liekam to uz pannas un sākam kausēt taukus. Uguni turam vidēju, lai speķis vienkārši kūst, bet necepas. Kad no vienas puses tauki izkusuši, apgriežam gabaliņus un turpinām kausēt.

Pēc tam pašu speķi no pannas noņemam. To var vai nu uzreiz apēst – kam garšo šādas lietas –, vai beigās sagriezt smalkāk un pievienot gatavam ēdienam. Var arī vispār vairs nelietot. Man personīgi tas ir par treknu. Bet dažreiz patiešām gribas, piemēram, ar melnu grauzdiņu.

Kas tālāk. Ņemam sīpolu. Un tā vajadzētu būt diezgan daudz. Nomizojam un sagriežam pus gredzenos. Liekam uz pannas, kurā jau izkusis speķa tauciņi. Cepam līdz izteiktam zeltainam brūnumam.

Ak, cik tas ir garšīgi, varat iedomāties? Un aromāts? Var tieši šo cepto brīnumu uzlikt uz maizītes, un liekas, ka vairāk nekas nav vajadzīgs. Bet mums vēl pēc plāna jābūt arī kartupeļiem. Kartupeļus novārām iepriekš un tiem jābūt vārītiem mundierī. Nomizojam un sagriežam lielos gabalos.

Lasi vēl: Ko darīt, lai aizgājējs varētu aiziet mierīgi – kas noteikti nav pieļaujams un ko drīkst likt līdzi

Liekam sagrieztos kartupeļus pannā pie sīpoliem. Šajā brīdī pieberam sāli un piparus un sākam apcept. Patiesībā ne gluži cept, bet vienkārši samaisām un labi uzsildām.

Un pašās beigās, kad visa šī skaistuma jau gatava, pārkaisām ar svaigām dillēm. Lūk, tā! Vienkārši un garšīgi. 😉

Nu, mīļie, mēs ar jums pagatavojām gardāko ēdienu no vienkāršiem kartupeļiem, sīpoliem un speķa. Un labāku ēdienu dzīvē nevar izdomāt. Liekam galda vidū un ēdam no sirds. Un neaizmirstam pie šī garduma pasniegt arī sālītus gurķīšus, tomātiņus un sēnītes.

Lasi vēl: “Tu teici vajag mazbērnus. Lūk viņi ir, kādus jautājumus tu man tagad uzdod?” tieši ko tādu man nācās dzirdēt savos 68

✅ Kas nepieciešams

Sālīts speķis – 100 g
Sīpoli – 300 g
Vārīti kartupeļi – 800 g
Dilles, sāls, pipari – pēc garšas

Nu, kā jums? Gribas pagatavot? Mēs par šo ēdienu vienkārši esam sajūsmā. Un visi mūsu draugi arī. Lai arī jums garšo!

Tāpēc iesaku izmēģināt šo recepti jau tuvākajās dienās – tas ir viens no tiem ēdieniem, kas piepilda māju ar siltumu un mājīgumu. Īpaši garšīgi tas būs aukstajos rudens vai ziemas vakaros, kad gribas vienkāršu, bet sātīgu maltīti. Un, ja vēl galdā ir mājās gatavotas marinētas sēnītes vai vecmāmiņas gurķīši, tad vakariņas būs patiesi karaliskas.