Ja teiktu, ka receptes ir greznas, tas būtu vēl par maz teikts. Tagad bez tām neiztiek neviens svētku galds. Agrāk par šiem salātiem pat nezināja — neviens nevarēja iedomāties, ka vienkāršās sastāvdaļas var tik brīnišķīgi un pārsteidzoši kombinēt.
Šodien pagatavosim uzreiz trīs satriecošus salātus no ļoti vienkāršiem un populāriem produktiem. Esmu pārliecināta, ka jūs pat nenojaušat to neparasto sastāvu. Izvēlieties sev tīkamāko, lai gan visi ir tik garšīgi un interesanti, ka, visticamāk, gribēsies pagatavot visus uzreiz.
Katram salātam ir norādītas sastāvdaļas un pagatavošanas veids. Viss būs ātri un vienkārši — neviens nepavērsīsies garlaikots. Bet jūs noteikti ieinteresēs, jo salāti ir tiešām oriģināli un izcili.
Recepte 1
Ļoti oriģināls un maigs salāts. Daudzi tiek pārsteigti par produktu kombināciju, bet tiklīdz pamēģina, lēmums rodas momentā — jāgatavo!
Vispirms vāram kalmarus. Kā to darīt, paskaidrot nevajag — visi to prot. Tad sagriežam strēmelītēs.
Vāram olas, atdalām dzeltenumu no baltuma un baltumu sagriežam strēmelītēs. Dzeltenumu sadrupinām un noliekam malā — tas būs vajadzīgs beigās.
Tagad sarīvējam jebkuru sieru uz smalkās rīves — salātam nepieciešama smalka skaidiņa.
Tad nāk vārīta biete, kuru arī sagriežam strēmelītēs.
Pēc tam sagriežam zaļumus — dillēs un pētersīļos. Pievienojam majonēzi, sāli un piparus pēc garšas.
Gatavs! Salātu var izvietot bļodiņās vai atstāt vienā lielā salātu traukā, dekorējot ar olas dzeltenuma drupačām.
Nu ko, pagaršosim? Šis salātiņš vienkārši izcils. Sastāvdaļas ir tik saskanīgas, ka šķiet — šo recepti gatavojat jau visu mūžu.
Sastāvdaļas
Kalmari — 400 g
Olas — 3 gab.
Siers — 100 g
Bietes — 200 g
Zaļumi, majonēze — pēc garšas
Sāls, pipari — pēc garšas
Ar pirmo recepti esam tikuši galā. Ceru, ka vēl nav kļuvis garlaicīgi. Pārejam pie otrās — tā arī būs pārsteidzoša.
Recepte 2
Šis salāts man personīgi rada sajūsmu, lai gan pirmajā reizē šaubījos, vai sastāvdaļas derēs kopā. Bet izrādījās — lieliska kombinācija!
Vāram un sagriežam kalmāru strēmelītēs (kā pirmajā receptē).
Vārītas olas sarīvējam uz rupjās rīves (baltums un dzeltenums kopā).
Tad pievienojam šķietami neparastu sastāvdaļu — šķiņķi, sagrieztu strēmelītēs.
Nākamie ir marinēti gurķīši (der arī sālītie, bet tie ir izteiktāki). Tos arī griežam strēmelītēs.
Atkal siers — bez tā neiztikt. Rīvējam uz rupjās rīves.
Zaļie lociņi, sagriezti kā parasti.
Pievienojam majonēzi, piparus pēc garšas. Sāli visdrīzāk nevajadzēs.
Šis salāts ir neticami garšīgs, maigs un ļoti oriģināls. To, ka tajā ir šķiņķis, pēc garšas pat nevar uzreiz noteikt, bet tas lieliski sader ar galveno sastāvdaļu. Pagaršojot – šaubu vairs nav, gatavot vajag tieši tā!
Sastāvdaļas
Kalmāri — 350 g
Olas — 3 gab.
Šķiņķis — 150 g
Marinēti gurķi — 150 g
Siers — 100 g
Zaļie lociņi — 50 g
Majonēze, pipari — pēc garšas
Lasi vēl: Ko darīt, ja rozes uzziedējušas septembra beigās: soli pa solim ceļvedis sagatavošanai ziemai
Nu kā jums šis variants? Vai nav interesants un neparasts? Un garšīgs tā, ka vārdu trūkst! Man tas kļuvis par vienu no iecienītākajiem. Pagaršosim un pāriesim pie trešās, pavisam īpašās receptes. Tādu jūs noteikti vēl neesat redzējuši, nedz ēduši.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Bagātīgas Ziemassvētku kaktusa ziedēšanas noslēpums: eksperti skaidro, kā un kad to pareizi laistīt
- Ar kādiem dekoriem nevajag rotāt savu svētku egli: tas var sadusmot Ugunīgo zirgu un piesaukt likstas
- Priekšnieks (50) izsauca mani uz kabinetu, bet kad viņš man uzdeva jautājumu par dekrētu – es uzrakstīju atlūgumu
- “Viņš jau ļoti, ļoti sen to ir pelnījis!”: izziņoti jaunumi saistībā ar Maestro Raimondu Paulu
- Sveces glītos stikla traukos: vai iespējams saglabāt traukus un kā iztīrīt no tiem izdegušo vasku
- Kāpēc viņas atsakās no laulībām: 4 iemesli, kāpēc sievietēm patiesībā nav vajadzīgas attiecības un kāda ir to priekšrocība









