Kā pagatavot vistas fileju, lai tā kūst mutē – mana firmas recepte, cepta cepeškrāsnī “zem kažoka”

Vistas fileja ir universāls produkts, taču daudzas saimnieces saskaras ar vienu un to pašu problēmu: tā bieži sanāk nedaudz sausa. Šodien es vēlos padalīties ar recepti, kas uz visiem laikiem atrisinās šo problēmu

Mēs pagatavosim neticami maigas, sulīgas un aromātiskas vistas karbonādes zem pikanta “kažociņa” no sīpola, sālītiem gurķīšiem un kūstoša siera.

Šis ēdiens ir īsta glābējrecepte. Tas lieliski der sātīgām ģimenes vakariņām, bet izskatās tik apetīti rosinoši, ka to nav kauns celt galdā arī svētku reizē. Viss tiek gatavots cepeškrāsnī, kas mūs atbrīvo no liekām raizēm un eļļas. Sāksim radīt burvību virtuvē!

Kas būs nepieciešams? Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

1. solis: vistas filejas sagatavošana

Lai mūsu karbonādes būtu maksimāli maigas, svarīgi pareizi sagatavot gaļu. Katru vistas fileju gareniski pārgriežam 2–3 plānās šķēlēs, kā karbonādēm.

Katru gabaliņu pārklājam ar pārtikas plēvi (vai ieliekam maisiņā) un viegli izklapējam ar gaļas āmuriņu. Plēve nepieciešama, lai nesabojātu maigos gaļas šķiedru audus un neapšļakstītu visu virtuvi. Ļoti piepūlēties nav vajadzības – pietiek panākt, lai fileja būtu vienāda biezuma.

Izklapētos gabaliņus no abām pusēm apberam ar sāli un pipariem.

Sagatavotās karbonādes liekam uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

2. solis: pikantā mērce — sulīguma noslēpums

Tagad pagatavosim mērci, kas neļaus mūsu vistai izžūt un piešķirs tai brīnišķīgu garšu. Nelielā bļodiņā sajaucam majonēzi, graudainās sinepes un caur spiedi izlaistu ķiploku.

Rūpīgi samaisām līdz viendabīgai konsistencei. Mūsu aromātiskā mērce ir gatava!

3. solis: veidojam mūsu “kažociņu”

Tagad sākas pats interesantākais — ēdiena veidošana. Katru karbonādi uz pannas bagātīgi apsmērējam ar mērci.

Sīpolu sagriežam plānās pus gredzenos un vienmērīgi izkārtojam virsū mērcei. Nebaidieties likt daudz sīpola — cepeškrāsnī tas kļūs mīksts, saldens un ļoti garšīgs.

Lasi vēl: Es izmantoju kilogramiem speķa, it īpaši ziemā – no tā gatavoju vienu ļoti garšīgu ēdienu

Sālītos gurķus sagriežam plānās šķēlītēs un liekam virsū sīpolam. Tieši tie piešķirs ēdienam to pikanto noti un patīkamo kraukšķīgumu!

Un, visbeidzot, pēdējais akcents — bagātīgi pārkaisām visu ar rupji rīvētu sieru. Siera “vāciņš” noslēgs sulas iekšpusē un izveidos apetītīgu zeltainu garoziņu.

4. solis: cepšana līdz ideālam rezultātam

Liekam cepešpannu sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā uz 20–25 minūtēm. Orientējieties pēc savas krāsns — vistai jābūt pilnībā izceptai, bet sieram virspusē jāizkūst un jāapbrūnē.

Paskatieties tikai, kāda skaistuma ēdiens sanācis! Aromāts pa visu virtuvi ir vienkārši neticams.

Sastāvdaļas:

Vistas fileja – 2–3 gab. (apmēram 600 g).
Sīpols – 1 liels.
Sālīti (vai marinēti) gurķi – 3–4 gab.
Siers – 150–200 g (jebkurš cietais, kas labi kūst).
Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas.

Mērcei:
Majonēze – 3–4 ēdk.
Sinepes (graudainās) – 1 tējk.
Ķiploks – 1–2 daiviņas.

Lasi vēl: Kā pareizi atbildēt uz inspektora jautājumu “Kurp jūs dodaties?”, kas nedod iespēju turpināt sarunu

Pasniegšana

Šis ēdiens ir lielisks pats par sevi, bet arī brīnišķīgi sader ar jebkuru piedevu: kartupeļu biezeni, rīsiem vai svaigu dārzeņu salātiem. Pasniedziet karbonādes karstas, kamēr siers vēl gardi stiepjas.

Neticami maiga gaļa, pikantā mērce un kraukšķīgie gurķīši zem siera garoziņas — tas ir vienkārši ideāls salikums!

Šī vienkāršā recepte ir īsts atradums tiem, kuri mīl garšīgu un sātīgu ēdienu, bet nevēlas tērēt daudz laika gatavošanai. Noteikti izmēģiniet, un jūsu ģimene pavisam noteikti prasīs vēl!