Atcerējos vecu padomju laika kāpostu recepti: jau vairākas dienas pēc kārtas gatavoju – tik garšīgi un vienkārši

Tiklīdz atcerējos šo veco kāpostu recepti, tā arī gatavoju jau vairākas dienas pēc kārtas. Ļoti garšīgi – tiešām var gatavot bieži, un nemaz neapnīk.

Tāds vienkāršs un neviltots ēdiens, bet ļoti garšīgs– piemērots gan brokastīm, gan uzkodām, gan vakariņām. Ēdam lielās šķīvju porcijās, un nekad nekas pāri nepaliek.

Šodien pagatavosim pašas gardākās kāpostu pankūciņas. Recepti pazīstu jau daudzus gadus un neko tajā nemainu – tā palikusi tieši tāda, kā bija agrāk. Ļoti veiksmīga recepte, un nav velti, ka nāk no padomju laikiem – toreiz jau visu pārdomāja līdz labākajam variantam.

 Kā pagatavot

Nu tad sāksim gatavot. Pirmām kārtām, protams, ņemam kāpostu. Sagriežam plānās strēmelītēs un pēc tam ļoti smalki sakapājam ar nazi. Nekādus blenderus vai citus palīglīdzekļus neizmantojam – darām tā, kā to prata mūsu vecmāmiņas.

Kad kāposts sakapāts, pievienojam nedaudz sāls un kārtīgi samīcām ar rokām. Pēc tam liekam bļodā.

Tad smalki sagriežam zaļumus. Te der gan pētersīļi, gan dilles. Man šodien ir pētersīļi – kas bija, to arī paņēmu. Sagriežam un liekam turpat bļodā pie kāposta.

Tālāk – sīpols. Arī to ļoti smalki sagriežam ar nazi, nekādas ātrās samaļšanas putrā. Te viss jābūt tieši smalki sakapātam – maziem gabaliņiem. Pievienojam sīpolu pie kāposta.

Tagad visu to pievienojam olu un krējumu, pēc garšas pieberam piparus un caur spiedi izspiežam ķiploku. Samaisām. Un tikai pēc tam pievienojam miltus un noteikti pieliekam nedaudz cepamā pulvera. Vēlreiz labi samaisām.

Lasi vēl: Vai vēlaties maigāko liellopu gaļu tikai 30 minūtēs: un nē, tā nav soda- noslēpuma sastāvdaļa atrodas jebkura lielveikala plauktā

Mīkla sanāk diezgan bieza. Liekam to ar karoti uz sakarsētas pannas ar augu eļļu nelielās porcijās, viegli izlīdzinām un veidojam pankūciņas.

Ugunij jābūt vidējai. Cepam apmēram 7–8 minūtes no katras puses. Ar vāku pārklāt nevajag. Eļļas jābūt pietiekami, lai pankūciņas apceptos līdz izteikti zeltainai garoziņai.

Nu, vai nav skaistulīši – vai nav ļoti apetītīgi? No ārpuses kraukšķīgi, bet iekšpusē maigi. Ak, cik tas ir garšīgi, draugi! Var apēst veselu kaudzīti.

Protams, ar krējumiņu. Vai tad var būt kaut kas gardāks par šo vienkāršo ēdienu no kāpostiem? Protams, ka nē! Kāpostu pankūciņas visā savā krāšņumā – pašās labākajās padomju virtuves tradīcijās.

Sastāvdaļas: 

Kāposts – 350 g
Pētersīļi – 1/2 buntītes
Sīpols – 130 g
Ola – 1 gab.
Skābais krējums – 2 ēd.k.
Miltu – 2 ēd.k.
Cepamais pulveris – 5 g
Pipari, sāls – pēc garšas

Lasi vēl: Kartupeļi “lauku stilā” – žēl, ka agrāk tā nebiju gatavojusi: mūžu dzīvo, mūžu mācies

Labu apetīti!