Šādā veidā gatavota omlete sanāk viegla, gaisīga un “nesakrīt” – padalīšos ar recepti

Omlete – vienkāršākais un visizplatītākais ēdiens, ko gatavo steigā, un, droši var teikt, ka visā pasaulē. Ilgi es to nemācēju pagatavot, līdz atradu šo recepti

To gatavo dažādi – cepeškrāsnī, tvaicētu, pannā, multivarāmajā katlā vai pat katlā. Kāpēc tad man omlete agrāk sanāca kā plācenis? Ko es darīju nepareizi? Kāpēc omlete pēc pagatavošanas saplok? Šie jautājumi bieži uztrauc saimnieces, kurām omletes vietā sanāk šķidra masa.

Arī man agrāk omlete nesanāca gaisīga un apetītelīga, bet ļoti gribējās… Izrādās, arī omletei ir savi noslēpumi – smieklīgi vienkārši, bet bez tiem ideāls ēdiens neizdosies. Tagad vēlos padalīties ar saviem omletes kupluma noslēpumiem.

Kļūdas:

Daudzas saimnieces pieļauj vienkāršas kļūdas — nepareizi izvēlēta panna vai trauks, nepareiza temperatūra, nepareizi saputoti produkti vai nepareiza to izvēle. Ja pievienojat miltus, tā jau ir kļūda – tā vairs nav omlete, bet pavisam cits ēdiens.

Gaisīgas omletes noslēpumi

Agrāk man omlete vienmēr saplaka, līdz uzzināju šo metodi. Tagad gatavoju tikai tā, un tā vienmēr izdodas. Dalos ar noslēpumiem.
Varat būt droši – jūsu omlete izdosies jau pirmajā reizē un vienmēr būs veiksmīga.

Pagatavošanas veids: Olām omletei vienmēr jābūt svaigām.
Piens: nedrīkst pārspīlēt – viss jādara ar mēru. Pareizā proporcija: uz vienu olu apmēram 50 ml piena.
Olas iesitam bļodā, pievienojam šķipsniņu sāls, pienu un viegli, ne pārāk spēcīgi, saputojam ar parastu putojamo slotiņu, līdz masa kļūst viendabīga.

Vairs nekādu piedevu – ne miltu, ne mannas biezputras “kuplumam”.
Iegūto olu masu ielejam stikla bļodā un pievienojam nelielu gabaliņu sviesta.

Rīga Plaza strādāju par trauku savācēju, kādu dienu ieraudzīju vīrietim makā uz galda savas mammas fotogrāfiju

Lasi vēl: “Ja tu šo lasi, tas nozīmē, ka manis vairs nav… Vienkārši paklausies, kas man tev jāstāsta”

Katlā ielejam ūdeni, virs tā novietojam bļodu ar olu masu, aizveram ar vāku un uzliekam uz uguns. No brīža, kad ūdens sāk vārīties, skaitām 15–20 minūtes līdz pilnai gatavībai.
Nekādā gadījumā neatveram vāku un, jo īpaši, nemaisām.

Lūk, arī viss noslēpums — omlete gatava! Tā iznāk maiga, ar patīkamu sviesta garšu.
Tagad omleti gatavoju tikai šādi – tā vienmēr izdodas, ir garšīga un veselīga. Lai labi garšo! Būšu priecīga, ja šī recepte jums noderēs ❤️

Lasi vēl: „Tu esi mana gudrā meitene,” naktī čukstēja vīrs. Es jau gatavojos šķirties, bet, tad uzzināju, kas viņa ir…

Noderīgi padomi (uzziņai) 

✔️ Lai ātri sagrieztu vārītas olas kubiņos, izmantojiet metāla kartupeļu stampu – viens spiediens, un ola sagriezta.

✔️ Ja jēlām olām ir plaisas, bet tās nepieciešams novārīt, aptiniet tās ar pārtikas plēvi, ielieciet verdošā ūdenī un vāriet kā parasti – tās neizlīs.

✔️ Neizmetiet maizes gabaliņus – sasaldējiet tos saldētavā, vēlāk tie noderēs kotletēm vai citiem ēdieniem.

✔️ Lai vienmērīgi pārkaisītu konditorejas izstrādājumus ar cukuru vai pūdercukuru, izmantojiet rupju sietiņu.

✔️ Visi zina, ka meža sēnes, īpaši bērzlapes, ir grūti notīrīt no sūnām un zemes. To var izdarīt viegli, ātri un tīri – pietiek uzvilkt parastās saimniecības cimdus (vēlams bez gumijas pumpiņām). Ja cimdi tomēr ir ar pumpiņām, tos vajag uzvilkt “nepareizi” – uz otru pusi. Pamēģiniet – rokas būs tīras, nekas nepielips, un sēņu tīrīšana kļūs par patīkamu, nevis nogurdinošu nodarbi.