Ātra olu rulete pannā — tikai 3 sastāvdaļas un mikseris nav nepieciešams

Vistas aknu rullītis ir īsts glābiņš, ja nepieciešamas ātras brokastis nedēļas nogalē vai vieglas, bet sātīgas vakariņas.

Rullīšu pagatavošana: cepeškrāsns nav nepieciešama, vienkārši ātri pagatavojiet to pannā

Nav nepieciešams mikseris vai smalcinātājs – tikai dakšiņa. Tas nesatur miltus, kas nozīmē, ka nav papildu ogļhidrātu. Piemērots tiem, kas ievēro diētu ar zemu ogļhidrātu saturu. Daudzpusīgs ēdiens – tas patiks ikvienam. Garšīgi, ātri un vienkārši.
Mums nepieciešamas olas, vistas aknas, nedaudz siera un eļļa cepšanai.

Noskalojiet 200–250 gramus, noņemiet lieko un sagrieziet gabaliņos. Es izmantoju 400 gramus vistas aknu. Pēc pagatavošanas es vienkārši atdalīju nepieciešamo daudzumu pildījumam. Cep eļļā 5 minūtes, maisot. Sāls un garšvielas – pēc garšas. Man ļoti garšo Adiges sāls un itāļu garšaugi. Pielej nedaudz ūdens sulīgumam.

Tā kā rādu ātru metodi, neizmantoju sīpolus. Vienkārši pievienoju savas iecienītākās garšvielas un kaltētus garšaugus. Ja dodat priekšroku sīpoliem, droši pievienojiet tos. Noņem no uguns, pārliec aknas bļodā (notecinātas) un viegli saspaidi ar dakšiņu, bet nesaspaidi: saglabā tās gabaliņos. Saspaidīšanai var izmantot arī nelielu kartupeļu stampu. Šī metode atstāj mazus aknu gabaliņus, nevis pastētei līdzīgu masu. Un man tas patīk.

Olu pankūkas pamatne

Sakuļ bļodā 3 olas. Es nepievienoju sāli, jo pildījums ir sāļš. Uzkarsē pannu (~24 cm) ar sviestu, ielej olas un ātri apcep no abām pusēm.
Sanāk skaista olu pankūka. Galvenais ir to izdarīt ātri, lai tas nepārceptos, lai mala nebūtu sausa.

Olu pankūku maisījumam var pievienot tējkaroti skābā krējuma vai majonēzes. Es to nedaru. Rullīša salikšana pannā. Kamēr otra puse cepas, pārkaisa ar 30–40 g rīvēta siera. Pēc minūtes izslēdz uguni un atstāj pannu uz plīts – siers turpinās kust. Pildījumu – sasmalcinātas vistas aknas – liek virsū izkausētajam sieram, atstājot 1,5 cm malu.

Uzmanīgi sarullē rullīti, izmantojot dakšiņu un lāpstiņu. Viegli piespied – tam jābūt ciešam, nedaudz saplacinātam, nevis apaļam. Atstāj pārklātu uz 5 minūtēm, lai pildījums, pateicoties sarīvētajam izkausētajam sieram, iekšpusē sacietētu. Sagriež šķēlēs ar asu nazi un pievilcīgi izkārto. Var pasniegt ar garšaugiem, salātiem, uz šķīvja vai atsevišķi.

Lasi vēl: Nekad neturiet šīs lietas savās mājās: 4 lietas, kas atņem enerģiju un labu garastāvokli

20 minūtes – un brokastis vai vakariņas ir gatavas. Vārītu olu vietā salātos varat izmantot arī olu pankūku – pamēģiniet. Ar asu nazi sagrieziet olu pankūku vēlamā garuma un platuma strēmelītēs. Salāti ar šo pildījumu sanāk maigāki un interesantāki. Bet, ja nevēlaties pārslogot olu salātus ar pārāk daudzām sastāvdaļām, izmēģiniet vienkāršu un vieglu variantu.