Viegli salāti bez gaļas: svaigums un sātīgums vienā bļodā

Reizēm gribas kaut ko vieglu, tomēr sātīgu un gardu, lai nepārslogotu savu ķermeni, neatstājot izsalkumu. Šie salāti ir īsts atradums tiem, kas rūpējas par savu figūru, bet nav gatavi upurēt garšu diētas dēļ.

Kāpēc šī recepte ir tik populāra un kā tā var pārsteigt pat visizsmalcinātākos gardēžus? Noskaidrosim kopā!

Dārzeņu salāti jau sen ieņem goda vietu uz mūsu galdiem. Jau 19. gadsimtā mājsaimnieces eksperimentēja ar svaigu dārzeņu, garšaugu un dažādu mērču kombinācijām, lai radītu ēdienu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs. Mūsdienās salāti bez gaļas kļūst arvien populārāki, jo tie ir ideāli piemēroti vieglām vakariņām, ātrai uzkodai vai pat svētku maltītei.

Šie ēdieni ir īpaši populāri pavasarī un vasarā, kad kārojas svaigums un vieglums, un ķermenis alkst vitamīnu. Piemēram, kukurūzas un siera salāti jau sen ir klasiska mājas recepšu sastāvdaļa, apvienojot pagatavošanas vienkāršību ar bagātīgu garšu.

Vai jūs bieži gatavojat salātus bez gaļas? Kādas ir jūsu iecienītākās sastāvdaļas šādos ēdienos? Dalieties ar savām variācijām komentāros – varbūt jūsu recepte iedvesmos citus lasītājus izmēģināt jaunus kulinārijas eksperimentus!

Salātu sastāvdaļas

  • — 2 gurķi
  • — 150 g cietā siera
  • — 3 vārītas olas
  • — 200 g konservētas kukurūzas
  • — 1 maza buntīte diļļu
  • — 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • — 2 ēdamkarotes majonēzes
  • — 2 ķiploka daiviņas
  • — sāls pēc garšas
  • — melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Šiem salātiem ir svarīgi izvēlēties svaigas, augstas kvalitātes sastāvdaļas. Vislabāk ir izmantot jaunus, plānas mizas gurķus — tie ēdienam piešķirs kraukšķīgu tekstūru un patīkamu svaigumu. Sagrieziet tos plānās strēmelītēs, lai iegūtu glītus un ēstgribu rosinošus salātus. Izvēlieties savu iecienītāko cieto sieru: labi der tādas šķirnes kā krievu, Gaudas vai Čedaras siers. Sagrieziet sieru batoniņos — tādā veidā tas labāk sadalīsies pa visiem salātiem un nesajauksies ar pārējām sastāvdaļām.

Viegli salāti bez gaļas: svaigums un sātīgums vienā bļodā

Vārītas olas ir vēl viens olbaltumvielu avots, kas padara salātu pildījumu bez smagas uzpūšanās. Pēc vārīšanas atdzesējiet olas un sagrieziet tās strēmelītēs. Konservēta kukurūza piešķir saldumu un spilgtu krāsu, savukārt dilles piešķir svaigu aromātu un zaļas notis. Visas sastāvdaļas ievietojiet lielā bļodā, lai tās būtu viegli sajaukt.

Šo salātu mērce ir atsevišķa tēma. Skābā krējuma un majonēzes kombinācija padara šo ēdienu gan vieglu, gan bagātīgu. Skābais krējums piešķir maigu tekstūru, bet majonēze piešķir vieglu pikantumu un krēmīgumu. Mērcei sajauciet skābo krējumu un majonēzi, pievienojiet presētu ķiploku un pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Ķiploki salātiem piešķir vieglu garšu un piegaršu, kas lieliski sader ar sieru un olām. Pievienojiet sagatavoto mērci galvenajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisiet — tas katru kumosu pārklājs ar maigu mērci.

Pagatavošanas iespējas un padomi

Lasi vēl: Pie manis uz Latviju atbrauca draugs no Ķīnas: viņš bija samulsis, kad iegāja manā dzīvoklī un ieraudzīja šo

Šos salātus bez gaļas var viegli pielāgot dažādām gaumēm un gadījumiem. Lai ēdiens būtu vēl sātīgāks, pievienojiet vārītus kartupeļus vai zaļos zirnīšus. Lai piešķirtu svētku noskaņu, salātus var dekorēt ar pārgrieztām paipalu olām vai pārkaisīt ar svaigiem garšaugiem. Ja vēlaties vieglāku mērci, izmantojiet tikai skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu — tas vēl vairāk samazinās kaloriju daudzumu.

Vai esat mēģinājuši šiem salātiem pievienot svaigus papriku vai redīsus? Kādas neparastas kombinācijas jums vislabāk patīk? Dalieties ar savām idejām komentāros — jūsu padomi varētu būt īsts atklājums citiem!