Neatkārtojamie salāti ar šprotēm – tikai manā izpildījumā

Godīgi sakot — lai kas arī mēģinātu to pagatavot, nevienam nesanāk labāk par mani. 

Ļaujiet parādīt, kā es to daru, un jūs varēsiet mēģināt atkārtot. Un pat ja kāds šo salātiņu jau zina, atgādināt noteikti nenāks par ļaunu. Uz svētku galda labāka, ātra varianta vienkārši nav. Garšīgi — tas vēl ir maigi teikts!

Kas un kā jādara

Tātad, šis ir salāts ar šprotēm. Šprotes ir galvenā sastāvdaļa, kas nosaka visa salāta garšu. Tāpēc sāksim tieši ar tām. Eļļu no bundžiņas nolejam, šprotes sagriežam — ne pārāk sīki, bet tā, lai katru zivtiņu sadalītu 2–3 daļās.

Tālāk — vārītas olas. Tās sagriežam ierastā veidā — ne pārāk lielos, bet arī ne pārlieku sīkos gabaliņos. Izmantojam gan baltumus, gan dzeltenumus.

Pēc tam — svaigs gurķītis. To var nedaudz nomizot. Es iesaku miziņu nenovākt pilnībā, bet atstāt to daļēji — tas piešķir salātam krāsu un svaigumu. Ja miziņu vispār nenomizo, garša var sanākt mazliet pārāk raupja. Īsāk sakot — mizojiet, kā pašiem patīk, un sagrieziet gurķi kubiņos.

Tagad nāk vēl viena ļoti interesanta sastāvdaļa, kas piešķir salātam viengabalainību, maigumu un vieglumu. Tā ir siers — bet ne parasts, gan kausētais. Man vienmēr daži gabaliņi ir rezervē, un visbiežāk izmantoju parasto “Draudzība” sieru.

Sieru vajag sarīvēt uz rupjās rīves. Lai to izdarītu ātri un ērti, un lai siers neliptu pie rīves un nesaliptu kunkuļos, to var mazliet paturēt saldētavā — pavisam nedaudz, tikai līdz tas kļūst stingrāks. Vēl viens triks — rīvi var viegli iesmērēt ar augu eļļu. Lūk, tādi noderīgi knifiņi darbā ar kausēto sieru. Nu ko — rīvējam!

VIDEO:

Ar galvenajām sastāvdaļām viss. Atliek tikai sagriezt sīpolu — vēlams izmantot sarkano, saldā tipa sīpolu. Sagriežam to plānās ceturtdaļ- vai pusgredzenos. Sāli piebērt, mīcīt vai marinēt nav nepieciešams.

Lasi vēl: Kāpēc rudenī un ziemā cilvēki uz palodzes liek šķīvi ar sāli

Un visbeidzot — zaļumi. Šim salātam vislabāk piestāv pētersīļi. Esmu mēģinājusi arī ar dillēm — arī nav slikti, var izmantot, taču garšas nianses ir mazliet citādas. Protams, tas jau ir gaumes jautājums — katram savs.

Viss ir sagriezts un sasmalcināts — var pievienot mērci. Mērcei izmantojam parasto majonēzi. Sāli un piparus — pēc vajadzības. Personīgi es vienmēr vēl mazliet piekaisu sāli un piparus, man parasti ar to nepietiek.

Nu, lūk, parādīju jums savu meistardarba cienīgo svētku uzkodiņu. Nezinu, kāpēc man tā garšīgi sanāk, bet visi jau to ir atzinuši. Pamēģiniet arī jūs un vēlāk pastāstiet, kā garšoja. Gaidīšu!

Lai visiem patīkama brīvdiena! Bet tagad — sastāvdaļas, kas vajadzīgas.

 Kas un cik daudz

Šprotes – 200 g
Olas – 4 gab.
Gurķi – 200 g
Krēmsiers (kausētie) – 2 gab. pa 90 g
Sīpols – 60 g
Pētersīļi – 1/2 saišķa
Majonēze, sāls, pipari – pēc garšas

Lasi vēl: Noskrāpēju piedegušo kārtiņu ar pirkstu: kā attīrīt pannas no sacietējušiem piedegumiem un taukiem

Lai jums labi garšo!