Ja jums garšo mājās gatavoti konditorejas izstrādājumi, bet jūs ienīstat mīklas mīcīšanas apgrūtinājumus, šis piena bāzes maltās gaļas pīrāgs ir tieši tas, kas jums nepieciešams!
Tas ir īpaši noderīgi, kad pēkšņi ierodas viesi un jums absolūti nav laika sarežģītai ēdienu gatavošanai. Es bieži izmantoju šo recepti un pastāvīgi eksperimentēju ar pildījumu. Atkarībā no gadalaika un mana noskaņojuma tās var būt sulīgas ogas vai svaigi augļi, aromātiski kāposti vai garda maltā gaļa. Pats labākais ir tas, ka neatkarīgi no pildījuma pīrāgs vienmēr sanāk garšīgs. Un recepte ir tik vienkārša, ka pat iesācējs pavārs ar to var tikt galā.
Šis konditorejas izstrādājums ir īsts atradums aizņemtām mājsaimniecēm, jo tas apvieno pagatavošanas vienkāršību, viegli pieejamas sastāvdaļas un garantētu gardu rezultātu.
Ko mums vajadzēs:
- Malta gaļa – 300 g
- Sīpols – 1 gab.
- Burkāns – 1/2 gab.
- Piens – 1 glāze
- Kviešu milti – 10 ēd.k.
- Vistas olas – 2 gab.
- Augu eļļa – 4 ēd.k.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Sāls – pēc garšas
- Cepamā eļļa – 2 ēd.k.
Kā pagatavot
Tas tiešām ir tik vienkārši! 1. Nomizojiet sīpolu un burkānu. Sīki sakapājiet sīpolu un rupji sarīvējiet burkānu. Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu. Apcepiet sīpolu, līdz tas kļūst mīksts. Pievienojiet burkānus un turpiniet cept vēl 3-4 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Pievienojiet malto gaļu pannai, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisiet, lai nodrošinātu vienmērīgu gatavošanu. Cepiet malto gaļu, līdz tā ir mīksta un sulīga, bet nepārcepiet to. Noņemiet no uguns un ļaujiet nedaudz atdzist.
2. Iesitiet olas dziļā bļodā, pārliecinoties, ka tās ir svaigas, pēc tam sakuļiet tās ar putojamo slotiņu vai mikseri. Pievienojiet sāli, augu eļļu un pienu. Rūpīgi samaisiet. Pakāpeniski pievienojiet miltus un cepamo pulveri, nepārtraukti maisot, lai izvairītos no kunkuļiem. Mīciet mīklu līdz bieza skābā krējuma vai pankūku mīklas konsistencei.
Lasi vēl: Likumsargs paskaidroja, kuri autovadītāji uz ceļa vienmēr piesaista ceļu ekipāžas uzmanību
3. Cepšanas pannu izklājiet ar cepampapīru vai ieziežiet ar augu eļļu. Ielejiet pannā pusi mīklas, vienmērīgi izklājot to pa apakšu. Uz mīklas uzlieciet atdzesēto pildījumu, uzmanīgi to izlīdzinot. Atlikušo mīklu pārlejiet pāri pildījumam, pārliecinoties, ka tas ir pilnībā pārklāts.
4. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190°C (350°F). Ievietojiet pīrāga pannu cepeškrāsnī un cepiet 35–40 minūtes. Pārbaudiet gatavību ar koka irbulīti: ja tas iznāk tīrs, pīrāgs ir gatavs.
5. Izņemiet pīrāgu no cepeškrāsns un ļaujiet tam nedaudz atdzist. Sagrieziet porcijās un pasniedziet siltu vai istabas temperatūrā.