Gardi rudens vitamīnu salāti: ātri un vienkārši pagatavojami

Dažreiz vienkāršākās sastāvdaļas var pārsteigt, ja tās tiek apvienotas vienā ēdienā. Iedomājieties salātus, kas ir ne tikai atsvaidzinoši, bet arī uzmundrinoši, un kuru garšu jūs vēlēsieties izmēģināt atkal un atkal.

Šodien es dalīšos ar recepti, kas ir īsts atradums tiem, kas ikdienas ēdienkartē novērtē vieglumu, veselīgumu un spilgtas garšas. Dārzeņu salāti vienmēr ir bijusi neatņemama mājas gatavošanas sastāvdaļa. Visā vēsturē mājas pavāri ir meklējuši veidus, kā saglabāt dārzeņu svaigumu un garšu, lai iepriecinātu savas ģimenes visu gadu.

Īpaši populāri ir bijuši ātri pagatavojami salāti ar kabačiem, burkāniem un gurķiem — šie dārzeņi ir gandrīz vienmēr pieejami, un to kombinācija rada pārsteidzoši harmonisku rezultātu. Šie salāti ir lieliski piemēroti vasaras pusdienām, piknikam vai pat svētku galdam, jo ​​tie ir ne tikai garšīgi, bet arī skaisti, pateicoties sastāvdaļu košajām krāsām.

Vai jūs bieži gatavojat salātus ar svaigiem dārzeņiem, vai arī dodat priekšroku sātīgākiem ēdieniem? Kādi dārzeņi visbiežāk parādās uz jūsu galda? Dalieties ar savām iecienītākajām kombinācijām komentāros — kāds pat varētu atklāt jaunu!

Salātu sastāvdaļas

Jums būs nepieciešams:

  • — 1 cukini
  • — 1 burkāns
  • — 1 gurķis
  • — 3 ķiploka daiviņas
  • — Neliela buntīte diļļu
  • — 3-4 lociņi
  • — 1 tējkarote sāls
  • — 1 tējkarote cukura
  • — 2 tējkarotes aso sarkano piparu (var samazināt pēc garšas)
  • — 0,5 tējkarotes maltu melno piparu
  • — 100 ml ābolu sidra etiķa
  • — 80 ml bez smaržas augu eļļas (saulespuķu, olīvu vai kukurūzas)

Gardas, vitamīniem bagātas rudens salāti: ātri un vienkārši pagatavojamas

Pagatavošana

VIDEO:

Pirmais solis ir pareizi sagatavot dārzeņus. Rūpīgi nomazgājiet cukini, nomizojot, ja nepieciešams, it īpaši, ja tie nav jauni. Nomizojiet burkānus un nomazgājiet gurķus. Ja ir rūgtums, nomizojiet mizu strēmelītēs. Ir svarīgi sagriezt visus dārzeņus plānās strēmelītēs — šim nolūkam ideāli piemērota korejiešu burkānu rīve. Ja jums tādas nav, izmantojiet asu nazi, cenšoties strēmelītes padarīt pēc iespējas vienāda izmēra. Šāda veida griešana ļauj dārzeņiem ātri marinēties un saglabāt patīkamu kraukšķīgumu.

Nomizojiet ķiplokus un smalki sakapājiet vai izspiediet caur ķiploku spiedi — tas salātiem piešķirs pikantu un viegli pikantu garšu. Dilles sagrieziet pēc iespējas smalkāk, lai tās vienmērīgi sadalītos pa visiem salātiem. Plāni sagrieziet zaļos sīpolus — tie piešķir svaigumu un garšu.

Atsevišķā bļodā sajauciet augu eļļu un ābolu sidra etiķi. Pievienojiet sāli, cukuru, maltus melnos piparus un asos sarkanos piparus. Kārtīgi samaisiet, līdz sāls un cukura kristāli sāk izšķīst. Šī marināde ne tikai piešķir salātiem bagātīgu garšu, bet arī palīdz dārzeņiem ātrāk izdalīt sulu, vienlaikus saglabājot to tekstūru.

Lasi vēl: Trīs gadījumi, kad veikali jūs nelikumīgi apkrāpj – ziniet savas tiesības un nedodiet savu naudu negodīgiem pārdevējiem

Ja vēlaties maigāku garšu, samaziniet sarkano piparu daudzumu vai nomainiet tos ar papriku. Lai iegūtu izteiktāku garšu, varat pievienot nedaudz citrona sulas vai miziņas — tas padarīs salātus vēl svaigākus.

Ievietojiet visus sasmalcinātos dārzeņus, ķiplokus, dilles un zaļos sīpolus dziļā bļodā vai salātu bļodā. Pārlejiet dārzeņus ar sagatavoto marinādi. Sajauciet ar rokām (vēlams, cimdos) vai lielu karoti, viegli piespiežot, lai atbrīvotu sulu. Tas ir svarīgi: jo rūpīgāk samaisīsiet salātus, jo ātrāk dārzeņi marinēsies un iegūs vēlamo tekstūru.

Pārklājiet bļodu ar vāku vai pārtikas plēvi un ievietojiet ledusskapī vismaz 4 stundas. Tomēr, ja iespējams, atstājiet salātus uz nakti — tas ļaus garšām pilnībā attīstīties, un dārzeņi kļūs vēl sulīgāki un aromātiskāki.