Es katru dienu izmantoju šos padomus no interneta, kas dzīvē tiešām ir noderējuši

Internets nav tikai izklaide, bet arī milzīgs noderīgu zināšanu avots, kas palīdz mums padarīt dzīvi labāku. Šajā rakstā es dalos ar saviem atklājumiem – padomiem no interneta, kurus izmantoju savā ikdienas dzīvē

Tie nav kādi dārgi gadžeti vai sarežģītas metodes, bet gan vienkāršas lietas, kuras arī jūs varat ieviest jau šodien. Pēdējo gadu laikā esmu izmēģinājusi daudz dažādus dzīvesveida trikus un metodes, un te ir tie, kas patiešām darbojas un kļuvuši par neatņemamu manas dzīves daļu.

Es vienmēr cenšos atrast vienkāršus un efektīvus veidus, kā tīrīt māju. Un, kad internetā uzgāju šo tīrīšanas līdzekļa recepti no mandarīnu mizām un etiķa, uzreiz vēlējos to izmēģināt. Un, atzīšos godīgi, rezultāts mani apbūra! Šis līdzeklis kļuva par manu iecienītāko tīrīšanas līdzekli gandrīz visām virsmām. Es daru tā: mandarīnu mizas (var izmantot gan svaigas, gan nedaudz apžāvētas) salieku stikla traukā, pārleju ar 9 % etiķi, pievienoju ūdeni (aptuveni 1/3 no etiķa tilpuma) un atstāju tumšā vietā uz nedēļu.

Pēc tam izņemu mizas un šķīdumu pārleju smidzinātājā. Dabīgs un universāls tīrīšanas līdzeklis ir gatavs lietošanai! Es to izmantoju gandrīz visam: virtuves virsmu, izlietnes, plīts, mikroviļņu krāsns, stiklu un spoguļu tīrīšanai, kā arī grīdu mazgāšanai. Tas ne tikai efektīvi attīra, bet arī atstāj patīkamu aromātu mājās.

Maize ir viens no svarīgākajiem produktiem mūsu uzturā, taču, diemžēl, tā diezgan ātri zaudē svaigumu un kļūst cieta. Mūsu ģimenē ir šāda problēma – mēs nepaspējam apēst svaigu maizi, un tā sāk bojāties. Nav patīkami un pareizi mest ārā maizi. Šo es atceros no bērnības, kad teica maizi izmest nedrīkst.

Kādu reizi forumā izlasīju padomu no kādas sievietes: “Kad atnesu mājās svaigu maizi no maiznīcas, uzreiz sagriežu to šķēlēs vajadzīgajā biezumā. Tad izkārtoju sagrieztās maizes šķēles uz plakana šķīvja vai dēlīša, cenšoties, lai tās nesaskartos cita ar citu. Lieku tās saldētavā uz 1–2 stundām, lai tās nedaudz sacietētu.

Pēc tam saldētās maizes šķēles lieku maisiņā vai traukā un glabāju saldētavā. Kad man vajadzīga maize, piemēram, brokastīm, izņemu tieši tik šķēlīšu, cik nepieciešams, un lieku tās cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 °C uz 5–7 minūtēm. Sanāk karsta, svaiga maize.” Izmēģināju šo metodi, un tā tiešām darbojas, ļoti noderīga. Iespējams, arī jūsu dzīvē šis triks noderēs!

Nākamais padoms, kas kļuva par daļu no manas ikdienas, ir visu graudaugu glabāšana konteineros! Vienkāršs, bet ļoti efektīvs risinājums, kas palīdzēja man sakārtot virtuves telpu, pasargāt graudus no mitruma un kukaiņiem, kā arī padarīt ēdiena gatavošanu ērtāku. Iespējams, kādam tas šķiet pašsaprotami, bet man tas bija īsts atklājums, kas palīdzēja uzturēt kārtību un padarīja ēdiena gatavošanu ērtāku un patīkamāku. Konteinerus izvēlos caurspīdīgus – tajos glabāju miltus, graudaugus, beramo tēju un makaronus.

Ja jums virtuvē ir daudz katlu un pannas, tad noteikti esat saskārušies ar problēmu, kur likt vāku. Internetā noskatījos video, kur ieteica izmantot starplikas turētāju. Es to pasūtīju interneta veikalā, sākumā ļoti šaubījos, bet tiklīdz saliku vāciņus tajā, sapratu, ka tas ir tieši tas, kas vajadzīgs!

VIDEO:

Šī metode ļauj glabāt vāciņus kārtīgi, ietaupa vietu un nodrošina ātru piekļuvi vajadzīgajam vāciņam. Es izmantoju šādu turētāju apakšējā izvelkamajā skapī, kur glabāju katlus. Tagad vāciņi stāv vertikāli, un es viegli atrodu nepieciešamo.

Viena no manām pēdējām atklāsmēm bija paštaisīts mājas gaisa aromatizētājs! Kādu reizi nejauši uzgāju video, kur sieviete rādīja, kā izgatavot aromatizētāju mājai ar savām rokām. Man uzreiz iepatikās šī ideja, jo viss nepieciešamais jau bija mājās, tāpēc nolēmu izmēģināt.

Darīju visu pēc video norādījumiem: traukā iebēru sāli aptuveni 1/3 tilpuma (var izmantot jebkuru trauku – glāzi, burku, krūzīti), pievienoju dažas ēdamkarotes veļas mīkstinātāja, tējkaroti līdzekļa, nedaudz samaisīju un pa virsu izliku krustnagliņu pumpurus.

Paštaisītais aromatizētājs bija gatavs lietošanai! Rezultāts pārsniedza visas manas cerības! Sāls uzsūc mitrumu un smakas, ļaujot aromātam izplatīties pa visu māju, bet mīkstinātājs un krustnagliņas piešķir patīkamu un noturīgu aromātu. Sākumā izgatavoju vienu aromatizētāju izmēģināšanai un noliku to viesistabā. Jau pēc dažām minūtēm mājā ieplūda tik patīkams un mājīgs aromāts, ka tūlīt pat izgatavoju vēl dažus un saliku dažādās istabās. Es vienkārši iemīlējos šajā metodē – tā patiešām ir ļoti efektīva!

Lasi vēl: Santehniķa noslēpums – viens piliens kanalizācijā un jūsu kanalizācija vairs neaizsērēs

Mēs visi vēlamies dzīvot ērti, ēst garšīgi un tajā pašā laikā netērēt liekus naudas līdzekļus, īpaši pārtikai. Agrāk arī es saskāros ar problēmu, ka mani izdevumi pārtikai bija neparedzami, un nereti nopirku daudz liekā. Internetā atradu daudz noderīgu padomu par taupīšanu un veiksmīgi tos izmantoju dzīvē.

Šajā rakstā es dalījos savā pieredzē par noderīgiem dzīvesveida trikiem, kas ne tikai palīdz man ietaupīt uz produktiem, bet arī padara manus pirkumus veikalā pārdomātākus.

Lasi vēl: Nejauši dzirdēju slavena šefpavāra recepti “neparasti gardām” kotletēm: noslēpums slēpjas proporcijās

Ideja audzēt zaļumus mājās pie manis atnāca pēc daudz lasītām rakstiem un noskatītiem video internetā. Mani iedvesmoja citu cilvēku piemēri, kuri veiksmīgi audzē zaļumus uz palodzēm. Man izdodas izaudzēt: lociņus no sīpoliem, ķiplokus, piparmētras, mikro zaļumus.

Katram no mums ir savi mazie noslēpumi un triki, kas palīdz ikdienas dzīvē. Tāpēc dalīsimies pieredzē!

Dalieties komentāros ar saviem noderīgajiem dzīves padomiem un interneta trikiem, kurus izmantojat. Būs ļoti interesanti uzzināt par jūsu atklājumiem un, iespējams, iemācīties ko jaunu!