Kad ledusskapis ir pustukšs, jums nav enerģijas gatavot sarežģītas maltītes, bet vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar kaut ko gardu, ēdienu blogere Olga Rjabenko piedāvā savu pārbaudīto recepti šādiem brīžiem: lavaša pīrāgu ar gaļu un kabačiem.
Šis ēdiens apvieno vienkāršību un komfortu, tomēr garšo kā kaut kas tāds, ko jūs varētu viegli pasniegt viesiem svētku vakariņās. Tas ir gards, sulīgs un aromātisks, turklāt ir pagatavojams ļoti īsā laika periodā.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Lavašs vai tortilja – 5 gabali
Maltā gaļa – 600 g
Kabači – 1 gabals
Lociņi – pēc garšas
Pētersīļi – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Hmeli-suneli garšvielas – pēc garšas
Olas – 3
Cietais siers – 200 g
Pagatavošanas gaita
Bļodā sajauciet malto gaļu (gaļas veidu varat izvēlēties paši, ņemt liellopu vai cūkgaļas, vai sajauktu), sarīvētus kabačus, sasmalcinātus garšaugus, sāli un pārējās garšvielas.
Uz lavaša lieciet malto gaļu, sarullējiet to kā ruletīti un sagrieziet vienādos gabaliņos. Ietaukojiet cepšanas pannu ar sviestu un cieši izvietojiet traukā sagatavotos gabaliņus blakus.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar sarīvētu sieru un pārlej lavaša pamatnei. Ja vēlaties, pārkaisiet virsū vēl sieru.
Cep 180°C temperatūrā 45 minūtes, līdz zeltaini brūns un garšīgs. Pasniedz karstu ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu.
Šis lavaša pīrāgs ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vēlām vakariņām. Tas ir sātīgs, aromātisks un, pats galvenais, pagatavots no sastāvdaļām, kas parasti ir pa rokai.
Panākumu atslēga ir nebaidīties eksperimentēt. Līdz ar to varat pievienot garšvielas un zaļumus pēc savas izvēles, kā arī mērci pasniegšanai pielāgojiet pēc savas gaumes.











