Pastāstīšu kā pagatavot kotletes kādas agrāk mums pasniedza skolas ēdnīcās

Daudzas padomju mātes no saviem bērniem dzirdēja, ka kotletes skolā ir daudz garšīgākas nekā mājās. Kāds ir šī “ēdināšanas šedevra” noslēpums, par kuru sajūsminājās pat izvēlīgi mazie?

Savādi, bet “tā pati garša” ir vienkārša: slavenās kotletes tiek gatavotas ar dāsnu melnmaizes porciju, maizes un maltās gaļas attiecību 1:1. Protams, daudz kas ir atkarīgs no izmantotās maizes veida; ideālā gadījumā tai vajadzētu būt labai vecai “ķieģeļu” maizei. Pamēģiniet to nopirkt un ieprieciniet savu bērnu, kamēr jūs pati atceraties bezrūpīgos gadus, gatavojot kotletes gluži kā skolas kafejnīcā.

Kopējais laiks: 20 minūtes | Gatavošanas laiks: 15 minūtes. Iznākums: 5 porcijas | Kalorijas: 192 kcal uz 100 g.

Sastāvdaļas:

  • Malta cūkgaļa – 300 g
  • Rupjā maize – 300 g
  • Sīpols – 1
  • Rīvmaize – 2 ēdamkarotes
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Ūdens – 400 ml
  • Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Sagatavojiet visu nepieciešamo. Maltā cūkgaļa skolas kotletēs bija cūkgaļa, kas ir ekonomiskāka. Nav vērts to aizstāt ar liellopu gaļu. Maizes šķēles uz dažām sekundēm iemērciet aukstā ūdenī. Pēc tam nekavējoties labi saspiediet un ievietojiet virtuves kombaina bļodā. Pievienojiet sīpolu un ķiploku.

VIDEO:

Spiediet, līdz veidojas lipīga masa un sīpols ir smalki sagriezts. Pievienojiet maizi maltajai gaļai. Pievienojiet sāli un maltiem pipariem. Vislabāk ir sajaukt ar rokām, jo ​​panākt vienmērīgu maizes maisījuma sadalījumu, izmantojot citas metodes, ir diezgan sarežģīti. Šī ir vienīgā sarežģītā pagatavošanas daļa.

Ievietojiet bļodā aukstu ūdeni. Samitriniet plaukstas, paņemiet apmēram ēdamkaroti kotlešu maisījuma, piespiediet to un izveidojiet kotletes vēlamajā formā. Apviļājiet kotletes rīvmaizē. Ideālā gadījumā rīvmaizei arī jābūt gatavotai no rupjmaizes. Kotletes, tāpat kā tās, kas ir skolas kafejnīcā, var īsu brīdi ievietot ledusskapī vai sasaldēt.

Lasi vēl: Anglis pirmo reizi apmeklēja Latvijas ciematu un viņam bija ļoti žēl tā iedzīvotājus: atklāju kāpēc

Apcepiet augu eļļā uz vidējas uguns vienu minūti no katras puses. Jums jāiegūst tikai zeltaini brūna garoziņa. Ievietojiet pusgatavās kotletes karstumizturīgā traukā un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos pēc Celsija 10 minūtes. Pasniedziet nekavējoties.

Piezīme:

Noteikti izmantojiet rupjmaizi — jo tumšāka, jo labāk. Nenogrieziet garoziņas, jo tās nodrošina vēlamo garšu. Mitru maizi samalt ar rokām ir diezgan grūti, tāpēc ārkārtas situācijā varat izmantot gaļas mašīnu. Vislabāk ir pieturēties pie receptes un izvairīties no improvizācijas ar garšvielām, zaļumiem vai jebkādām citām sastāvdaļām, jo ​​kotletes vairs negaršos pēc “skolas kvalitātes”.