Sievietes, kuras pieradušas mājās gatavot saldumus, zina, ka siera kūku var pagatavot dažādos veidos – ne tikai cepeškrāsnī, bet pat ūdens peldē, klasiskajā vai ogu mērcē. Uzziniet, kā pagatavot siera kūku bez cepšanas, izmantojot vienas šefpavāres recepti.
Kā pagatavot siera kūku – laika gaitā pārbaudīta recepte
Mēs ar jums dalāmies ar unikālu metodi un paskaidro, kā pagatavot mīkstu un gaisīgu biezpiena siera kūku. Daudzu pavārgrāmatu autore Dženifera Lī uzskata, ka eleganta un garda deserta pagatavošanai pietiek tikai ar trim sastāvdaļām.
Nepieciešamās sastāvdaļas
170 grami biezpiena
4 olas
Baltā šokolāde
Pēc receptes autores teiktā, šo biezpiena siera kūku bez cepšanas var pagatavot nekavējoties un uzglabāt ilgu laiku – tā joprojām būs tikpat garda.
Pagatavošanas gaita
Vispirms bļodā sajauciet biezpienu un olu dzeltenumus un sakuļiet ar mikseri līdz gludai masai. Pēc tam izkausējiet balto šokolādi un iemaisiet to biezpiena maisījumā.
Tikmēr sagatavojiet sausu, dziļu bļodu. Saputojiet olu baltumus ar mikseri, līdz veidojas stingras putas, pēc tam uzmanīgi iecilājiet tos mīklā.
Sagatavojiet dubulto katlu, ievietojiet tajā cepšanas pannu un ielejiet maisījumu. “Karsējiet” siera kūku šādā veidā 45 minūtes, pēc tam ievietojiet to aukstā cepeškrāsnī, to neieslēdzot, vēl uz 45 minūtēm. Pēc tam nekavējoties ievietojiet ledusskapī, lai sastingst.
Dženifera Lī brīdina, ka dubultajam katlam nevajadzētu būt pārāk dziļam, pretējā gadījumā siera kūka būs blīva. Tāpat nepārcepiet desertu cepeškrāsnī, jo pārcepšana var izraisīt garšas nosēšanos.
Tomēr šefpavāre apliecina, ka šo kūku var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas, nezaudējot savu garšu. Pirms pasniegšanas to var pārkaisīt ar rīvētu šokolādi vai pūdercukuru.









