Gardas pusdienas pusstundas laikā: sautētu kāpostu recepte ar maltu vistu

Kurš teica, ka gardas vakariņas prasa daudz laika un pūļu? Šodien mēs pagatavosim vienkāršu, bet gardu ēdienu – sautētus kāpostus ar maltu vistu. Šis ēdiens ir ne tikai ātri pagatavojams, bet arī lieliski piemērots ģimenes vakariņām. 

Iedomājieties: jūs atgriežaties mājās pēc garas dienas un jums absolūti nav laika gatavot. Bet jūs vēlaties kaut ko gardu un sātīgu. Tieši tad mūsu recepte nāk talkā. Tikai pusstundas laikā jūs varat palutināt sevi un savus mīļos ar garšīgu ēdienu, kam nav nepieciešamas retas vai dārgas sastāvdaļas.

Sastāvdaļu sagatavošana

Vispirms sagatavosim visas nepieciešamās sastāvdaļas. Jums būs nepieciešams:

  • – malta gaļa – 400 g (es izmantoju vistu)
  • – kāposti – 300 g
  • – sīpols – 1 gab.
  • – burkāns – 1 gab.
  • – tomātu pasta – 1 ēdamkarote
  • – paprika – 1 tējkarote
  • – koriandrs – 1/2 tējkarotes
  • – piparu maisījums – pēc garšas
  • – sāls – 1,5 tējkarotes vai pēc garšas
  • – ūdens – tik daudz, lai pārklātu kāpostus, jo kāposti izdalīs vairāk sulas
  • – zaļumi – pēc izvēles
  • – lauru lapa – 1 gab.
  • – ķiploks – 1-2 daiviņas

1. solis: dārzeņu sagriešana

Sīpols: sagrieziet sīpolu četrās daļās. Tas ēdienam piešķirs bagātīgāku garšu. Burkāni: izmantojiet korejiešu burkānu rīvi, lai iegūtu plānas strēmelītes. Tas ne tikai paātrinās procesu, bet arī piešķirs ēdienam interesantu izskatu. Kāposti: sasmalciniet kāpostus ar nazi vai izmantojiet smalcinātāju. Jo plānākas šķēles, jo ātrāk kāposti izgatavosies.

Pagatavošana

VIDEO:

Maltās gaļas apcepšana. Uzkarsē pannu ar augu eļļu. Pievieno malto vistu un sāc to saspaidīt, lai tā nesaliptu. Apcep malto gaļu, līdz tā maina krāsu un šķidrums pannā ir iztvaikojis. Sīpolu un burkānu pievienošana. ievieno sasmalcinātu sīpolu maltajai gaļai un samaisa. Apcep apmēram minūti. Pievieno burkānus un turpini cept. Tomātu pastas izmantošana. Pannas centrā izveido nelielu iedobumu.

Pievieno ēdamkaroti tomātu pastas un uzkarsē. Sajauc visas sastāvdaļas. Kāpostu un garšvielu pievienošana. Pie atlikušajām sastāvdaļām pievieno sasmalcinātus kāpostus. Apkaisa ar garšvielām: papriku, koriandru un jauktiem pipariem. Viegli samaisa visas sastāvdaļas.

Lasi vēl: Taizemes skolniece pievienojās latviešu ģimenei kā apmaiņas studente – un uz visiem laikiem palika viņu sirdīs

Pievienojiet karstu ūdeni, pārliecinoties, ka tas pilnībā nepārklāj kāpostus. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad samaziniet siltumu un pārklājiet katlu ar vāku. Vāriet kāpostus uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievienojiet lauru lapu un izspiestu ķiploku. Pagaršojiet sāli un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl. Apmaisiet un vāriet uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.

Pasniegšana

Sautētos kāpostus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai ar piedevu. Kartupeļu biezenis, cepti kartupeļi vai vārīti rīsi ir lieliskas iespējas. Mūsu gadījumā mēs izvēlējāmies pūkainus rīsus, kas lieliski papildina šo ēdienu. Šķietami vienkāršas sastāvdaļas — sīpoli, maltā gaļa, kāposti — rada kaut ko patiesi pārsteidzošu. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī sātīgs, un pats galvenais — tas ir gatavs tikai 30–40 minūtēs.