Pankūku recepte, kura ir viegli pagatavojamas, ar minimālu sastāvdaļu daudzumu

Man ļoti patīk pieejamās sastāvdaļas un minimāli izdevumi. Sīpolu plācenīši. Tos ir viegli pagatavot, tiem nepieciešamas minimālas sastāvdaļas, tie ātri apcepas un tiem ir lieliska garša. 

Recepte: Mīkla:

  • Verdošs ūdens – 300 ml
  • Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • Milti – 400 g
  • Sāls – 1 tējkarote

Pildījums:

  • Sīpolloki – ½ saišķa
  • Sāls – 1/3 tējkarotes
  • Pašdarināta mīkla

Izsijājiet bļodā 350 g miltu, pievienojiet 1 tējkaroti sāls un 3 ēdamkarotes augu eļļas. Pakāpeniski ielejiet verdošu ūdeni un enerģiski samaisiet ar dakšiņu. Pēc tam pārlieciet uz darba virsmas un mīciet mīklu, pievienojot vēl miltus pēc nepieciešamības. Mīkla būs mīksta, maiga un elastīga, nedaudz lipīga. Ietiniet plastmasas maisiņā un atdzesējiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Tikmēr smalki sakapājiet zaļos sīpollokus.

Pēc 30 minūtēm apkaisiet mīklu ar miltiem un izrullējiet to 5 mm biezumā. Mīklu bagātīgi apkaisiet ar zaļajiem sīpollokiem un sāli pēc garšas. Sarullējiet mīklu rullī un sadaliet rullīti 10 gabalos. Paņemiet vienu gabalu un nostipriniet malas no abām pusēm. Apkaisiet virsmu ar miltiem un izrullējiet to aptuveni 12–15 cm diametrā. Mīkla ļoti ātri apcepas, tāpēc iesaku to vispirms izrullēt pirms cepšanas.

VIDEO:

Kad eļļa pannā ir karsta, ievietojiet mīklu tajā un apcepiet to no abām pusēm uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai, apmēram 1 minūti no katras puses. Noņemiet lieko eļļu uz papīra dvieļa vai salvetes. Mīkla sanāk maiga un aromātiska, ar kraukšķīgu, plānu garoziņu virspusē. Garša atgādina beļašus un čeburekus. Labu apetīti!

Iespējamie jautājumi par ēdiena gatavošanu:

J: Kāpēc lietot verdošu ūdeni?

A: Verdošs ūdens padara mīklu elastīgāku, mīkstāku un mazāk lipīgu. Plakanmaizes ir mīkstas un viegli sadalās.

J: Vai varu izmantot citus miltus?

Lasi vēl: Es piecus gadus tirgoju preces ceļmalā par centiem, līdz pie manis piebrauca liels melns džips un deva man vienu padomu

A: Vislabāk ir lietot universālos miltus. Pilngraudu milti padarīs plācenītes blīvākas un raupjākas.

J: Vai mīkla līp pie rokām?

A: Jā, šāda veida mīklai tas ir normāli. Mīcot mīklu, vienkārši apkaisiet rokas un darba virsmu ar miltiem. Pēc atdzesēšanas mīkla kļūs mazāk lipīga.

J: Ko var aizstāt ar zaļajiem sīpoliem?

A: Derēs smalki sagriezti sīpoli, mežķiploki, spināti, dilles vai pat rīvēts siers.