Iztēlojieties: salāti, kas pārsteidz visus viesus ar savu neparasti gardo un pikanto garšu, bet tā noslēpums paliek mīkla līdz pat pēdējam kumosam
Šie salāti “Noslēpums” no mintaja (vai heka, mencas) ir tieši tāds. Neticami saderīga maigās zivis, kas iemarinēta gurķu sālījumā, un svaigu dārzeņu kombinācija rada patiesi neaizmirstamu garšas pieredzi. Vienkārša pagatavošana un pieejamas sastāvdaļas padara šo recepti ideālu jebkuram gadījumam! Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.
Pagatavošanas veids
Mintaju nomazgājam, sagriežam gabaliņos, liekam katlā un pārlejam ar marinētu gurķu sālījumu. Jā, piekrītu jums – katrai saimniecei marināde ir sava, tāpēc arī garša nedaudz atšķirsies, taču jebkurā marinādē mintajs iegūs pilnīgi citu, neparastu garšu.
Vāram līdz gatavībai – no brīža, kad sāk vārīties, apmēram 5–7 minūtes.
Noņemam no uguns un ļaujam zivij pilnībā atdzist sālījumā. Ja plānoju gatavot šādu salātu, parasti to sagatavoju vakarā un atstāju uz nakti.
Atdzisušu zivi izņemam no sālījuma, attīrām no asakām un sadalām gabaliņos.
Sīpolus sagriežam plānās šķēlēs un pēc tam kubiciņos.
Vārītas olas sagriežam kubiņos.
Sīpolus, zivis un olas liekam bļodā, pievienojam maltus melnos piparus un visu samaisām.
Paņemam salātu trauku un veidojam slāņus: salātu kārta, majonēzes sietiņš un tā tālāk – atkarībā no tā, cik slāņu sanāk.
Augšpusi dekorējam – es rotāju ar dillēm un tomātu gabaliņiem, bet var izmantot arī sarkanās zivis gabaliņus vai sarkanajiem ikriem.
Ja salātus gatavojat ne viesiem, varat majonēzi uzreiz pievienot salātu traukā un visu samaisīt – kā jums pašiem garšo un patīk.
Salāti “Noslēpums” ir ne tikai garšīgs, bet arī oriģināls ēdiens, kas noteikti kļūs par jūsu svētku galda “naglu”. Tā pārsteidzošā garša un neparastā sastāvdaļu kombinācija ilgi paliks viesu atmiņā. Nebaidieties eksperimentēt ar piedevām un dekorēšanu – jūsu radošā pieeja padarīs šo salātu vēl unikālāku.
Labu apetīti! Būšu priecīga, ja šī recepte jums noderēs ❤️
Noderīgi padomi (piezīmei)
✔️ Ja augļu vāzē ieliek citronu, augļi saglabās svaigumu daudz ilgāk.
✔️ Lai no buljona virsmas, piemēram, vārot galertu, noņemtu lieko tauku kārtiņu, var izmantot papīra dvieļus vai salvetes.
✔️ Ja auduma vai marlītes gabals mēdz noslīdēt no sieta vai caurdura, piestipriniet to vairākās vietās ar kancelejas spailītēm.
✔️ Ja sālījumam ar sālītiem gurķiem pievieno nedaudz sausās sinepju pulvera, gurķu garša uzlabosies un to uzglabāšanas laiks paildzināsies.
Sastāvdaļas:
Mintajs (heks vai menca) – 800 g
Gurķu sālījums – 400 ml
Olas – 3 gab.
Sīpoli – 2 gab.
Majonēze – pēc garšas
Sāls – 1/3 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
✔️ Lai zaļumi, ko liekat uz ceptiem ēdieniem, piemēram, picai, nezaudētu krāsu un garšu, pirms tam tos iemērciet augu eļļā.
✔️ Sāli un cukuru pankūkām pievienojiet stingri pēc receptes: ja mīkla būs pārāk sāļa – pankūka būs bāla, ja pārāk salda – tā piedegs.













