Ātras 20 minūšu vakariņas: zivs un rīsu lieliskais tandēms, kas apvieno izsmalcinātību un vienlaikus ir vienkāršs ēdiens

Iesaku atkārtot šo recepti un pašiem izbaudīt neaizmirstamu garšu un sastāvdaļu saskaņu

Skābeni saldā jūras asara fileja ar rīsiem, papildināta ar svaigu gurķa garšu, iekaros jūs jau no pirmā kumosa, un jūs gatavosiet šo gardumu regulāri. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.

Pagatavošana:

1.Rīsus novāra līdz gatavībai (kā pareizi novārīt rīsus, varat atrast manā lapā). 2.Zivs filejai izņem atlikušās asakas un sagriež nelielos gabaliņos. 3.Sīpolus, marinēto piparu un ķiploku smalki sagriež.


4.Bļodā iesit olas, sakuļ līdz viendabīgai masai un lej uz uzkarsētas pannas ar augu eļļu. 5.Tad pannā pievieno ķiploku un piparu, visu labi samaisa.

6. Pievieno vārītos rīsus, pēc garšas pieber sāli, norīvē pusi citrona mizas un visu apsmidzina ar citrona sulu.
Samaisa un noņem pannu no uguns.

VIDEO:

7. Sviestā apcep līdz gatavībai zivs gabaliņus ar zaļajiem sīpoliem. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un bagātīgi pārlej ar mango mērci. 8.Visu uzmanīgi samaisa, cenšoties nesabojāt zivs gabaliņus.

Lasi vēl: Es bez brīdinājuma iegriezos pie senas draudzenes Rīgā; durvis atvēra mans vīrs Artūrs

Sastāvdaļas:

Jūras asaris (fileja) — 3 gab.
Vārīti apaļgraudu rīsi — 300 g
Olas — 2 gab.
Zaļie sīpoli — 1–2 gab.
Sviests — 25 g
Ķiploka daiviņa — 1 gab.
Augu eļļa
Marinēts ass pipars — pēc garšas
Mango mērce
Sāls
Pipari
Citron — 0,5 gab.
Svaigs gurķis
Sezama sēklas

9. Dziļā šķīvī liek rīsus ar zivi, pārkaisa ar smalki sagrieztu svaigu gurķi, zaļajiem sīpoliem un sezama sēklām.

Apetīti rosinošo zivi ar rīsiem pasniedz galdā un izbauda garšu. Labu apetīti visiem!