Jogurta un šokolādes skaidiņu cepumu kūka bez cepšanas; lielisks deserts 30 minūtēs

Dažreiz gribas iepriecināt sevi un tuviniekus ar kaut ko neparastu, bet laika ilgai gatavošanai un cepšanai pilnīgi nav. Ir iespējams pagatavot īstu torti, neieslēdzot cepeškrāsni un netērējot stundas virtuvē

Šodien pastāstīšu, kā pagatavot brīnišķīgu torti bez cepšanas no jogurta un šokolādes cepumiem — maigu, atsvaidzinošu un ļoti vienkāršu.
Torte bez cepšanas no jogurta un šokolādes cepumiem: lielisks deserts pusstundā.

Tortes bez cepšanas parādījās salīdzinoši nesen, taču ātri kļuva populāras mājas konditoru vidū. Atšķirībā no klasiskajiem desertiem, piemēram, medus kūkas vai biskvīta, šis variants neprasa sarežģītas darbības ar mīklu un biskvīta cepšanu. Īpaši šādas receptes ir aktuālas, kad negribas pavadīt lieku laiku pie plīts. Pamats no cepumiem un sviesta, gaisīgs krēms no jogurta un saldajiem krējumiem — lūk, ideāla deserta noslēpums, ko viegli var pagatavot pat iesācējs.

Bet vai jūs bieži gatavojat desertus bez cepšanas? Kādas sastāvdaļas jums patīk izmantot pamatnei un pildījumam? Dalieties ar savām iecienītākajām kombinācijām komentāros — iespējams, jūsu idejas noderēs arī citiem lasītājiem! Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās. To ir nedaudz un pavisam vienkāršas.

 

Pagatavošana

1. solis. Vispirms sasmalciniet šokolādes cepumus līdz smalku drupatu konsistencei. To var izdarīt blenderī vai ievietot cepumus maisiņā un pārbraukt tiem pāri ar rulli. Šādā veidā iegūst vienmērīgu drupatu masu, kas būs lieliska tortes pamatnei. Izkausējiet sviestu un ļaujiet tam mazliet atdzist, lai tas nebūtu pārāk karsts.

2. solis. Dziļā bļodā apvienojiet cepumu drupatas ar izkausēto sviestu. Rūpīgi samaisiet, lai katra drupatiņa būtu pārklāta ar sviestu — tā pamats būs blīvs un nesadalīsies, griežot torti. Sagatavojiet šķīvi, izklājot to ar cepamo papīru, un uzstādiet tortes formu ar noņemamu malu. Tas ir svarīgi: cepamais papīrs neļaus pamatnei pielipt, bet forma palīdzēs saglabāt deserta glītu formu.

3. solis. Ieberiet daļu šokolādes drupatu formā, vienmērīgi izlīdziniet un cieši piespiediet ar karoti vai glāzi. Ievietojiet formu ar pamatni saldētavā uz 10 minūtēm — šajā laikā pamatne sacietēs un kļūs stingra, nodrošinot stabilu pamatu visai tortei.

4. solis. Kamēr pamats sastingst, pagatavojiet krēmu. Saldināto saldo krējumu saputojiet ar mikseri līdz stingrām virsotnēm — tas piešķirs krēmam gaisīgumu un vieglumu. Atsevišķā bļodā saputojiet grieķu jogurtu ar cukura pulveri līdz viendabīgai masai. Grieķu jogurts ir ideāls desertiem bez cepšanas: tas ir biezs, bagātīgs un ne pārāk skābs.

5. solis. Maigi apvienojiet putukrējumu ar jogurta masu, maisot ar karoti vai lāpstiņu. Šajā posmā nelietojiet mikseri, lai krēms nezaudētu savu gaisīgumu. Rezultātā iegūsiet maigu, zīdainu masu, kas kļūs par galveno jūsu tortes akcentu.

VIDEO:

6. solis. Izņemiet formu ar pamatni no saldētavas. Uz sacietējušās pamatnes uzklājiet krēmu, vienmērīgi to izlīdzinot pa visu virsmu. Pārkaisiet ar atlikušajām šokolādes drupatām — tas ne tikai izrotās torti, bet arī piešķirs patīkamu tekstūru katrā kumosā.

 

Lasi vēl: Kad aizgāju pensijā, sapratu kaut ko traku: visu savu dzīvi biju krājusi nevis vecumdienām, bet gan lai ieraudzītu tuvinieku īsto seju

7. solis. Ievietojiet torti atpakaļ saldētavā vismaz uz 30 minūtēm. Šajā laikā krēms sacietēs, un visi slāņi labi savilksies kopā. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noņemiet formu un cepamo papīru, lai torte izskatītos ideāli.

Varianti un padomi

Torte bez cepšanas no jogurta un cepumiem ir lieliska bāze eksperimentiem. Krēmam var pievienot svaigas vai saldētas ogas — avenes, zemenes, mellenes piešķirs desertam spilgtu garšu un skaistu nokrāsu. Ja vēlaties, lai torte būtu vēl šokolādīgāka, pievienojiet krēmam nedaudz kakao pulvera vai izkausētas šokolādes. Lai iegūtu riekstu noti, varat pārkaisīt virsu ar sasmalcinātiem riekstiem vai kokosriekstu skaidiņām.
Bet kādas piedevas jūs izvēlaties desertiem bez cepšanas? Vai esat mēģinājuši apvienot jogurta krēmu ar augļiem vai citrusaugļu miziņu? Dalieties savos eksperimentos komentāros — jūsu idejas var iedvesmot citus kulinārus atklājumiem!

 

Lasi vēl: Mans jaunatklājums – salāti ar ceptām “krabju” nūjiņām; tie garšo visai ģimenei

Ieguvumi un priekšrocības

Šāda torte ir ne tikai garšīga, bet arī salīdzinoši veselīga. Grieķu jogurts ir bagāts ar olbaltumvielām un kalciju, un, tā kā desertā nav cepšanas, tajā saglabājas maksimāli daudz vitamīnu no ogām un augļiem, ja tos pievieno. Turklāt šis deserts ir viegls un ne pārāk kaloriju bagāts.

Ja jūs meklējat, kā ātri un vienkārši pagatavot torti bez cepšanas, šī recepte būs īsts atradums. Tā neprasa sarežģītas sastāvdaļas, bet rezultāts vienmēr iepriecina: torte sanāk maiga, atsvaidzinoša un ļoti apetītlīga. Pirms pasniegšanas torti var izrotāt ar svaigām ogām, augļu šķēlītēm vai piparmētru lapiņām. Šāds deserts lieliski izskatās svētku galdā un vienmēr izraisa sajūsmu viesos. To var pagatavot iepriekš un uzglabāt saldētavā līdz pasniegšanai — tas ir ērti, ja gaidāt viesus vai vēlaties iepriecināt ģimeni brīvdienās.

Sastāvdaļas tortei bez cepšanas:

Šokolādes cepumi — 300 g
Grieķu jogurts (neitrāls) — 400 g
Sviests — 100 g
Saldināti putukrējuma krēmi (vai saldais krējums ar cukuru) — 300 ml
Cukurs vai pūdercukurs — 30 g

Torte bez cepšanas no jogurta un šokolādes cepumiem — ideāls veids, kā iepriecināt sevi un tuviniekus ar gardu desertu bez liekām pūlēm. Pamēģiniet to pagatavot pēc šīs receptes un padalieties iespaidos — iespējams, šī torte kļūs par jūsu iecienītāko našķi!