Viegla mīkla ar sauso raugu ātrai gaisīgu pīrāgu cepšanai, kas nepaliek cieti

Ideāli pīrādziņi cepeškrāsnī sanāk no šādas mīklas, kas gatavota ar sauso raugu. Mīklu ir viegli pagatavot, ar to ir patīkami un ērti strādāt. Pīrādziņi sanāk viegli un maigi, un cik gan apetelīgi tie izskatās — jūs paši redzat fotogrāfijā

Vēl viena mana cepšanas recepte, ar kuru dalos ar saviem sekotājiem un kuru gatavoju šajās brīvdienās. Mīkla ar sauso raugu un pienu pīrādziņiem cepeškrāsnī — vienkārša recepte. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.

Šāda mīkla ir ideāli piemērota pīrādziņiem ar sāļām pildījuma masām. Ja vēlaties gatavot saldos pīrādziņus, tad mīklai pievienojiet aptuveni 2–3 ēdamkarotes cukura. Tāpat šī mīkla ir piemērota arī pīrādziņu cepšanai uz pannas, ja jums tādi labāk garšo vai ja mājās nav cepeškrāsns, bet ļoti gribas kaut ko garšīgu uzcept un pacienāties.

Atbrīvojies no kondensāta uz logiem ar vienu vienkāršu virtuves sastāvdaļu, kas uzsūc mitrumu

Kā pagatavot mīklu ar sauso raugu un pienu

Mīkla gatavojas ļoti viegli un ātri. Pienu vajag nedaudz uzsildīt, tad tajā izšķīdināt raugu un cukuru, līdz pazūd visi graudiņi. Pienu ielej dziļā bļodā, kurā tiks mīcīta mīkla, ielauž olu, pievieno eļļu un sāli. Ar putojamo slotiņu visu samaisa līdz viendabīgumam.

Pēc tam caur sietu pakāpeniski pievieno miltus un sākumā mīca ar karoti vai lāpstiņu. Kad mīkla kļūst biezāka un sāk veidoties gabali, turpina mīcīt ar rokām. Mīkla būs mīksta un nedaudz lipīga — tā jābūt.


Kad izveidotas mīklas pikas veida kamols, to nedaudz apziež ar eļļu un atstāj tajā pašā bļodā, kuru pārklāj ar tīru dvieli. Siltumā šāda mīkla uzrūgs ātri — aptuveni 30 minūtēs tā palielināsies divkārt. Ja telpā ir istabas temperatūra, tad tas aizņems apmēram 45 minūtes.

VIDEO:

Kad mīkla ir uzrūgusi un kļuvusi divreiz lielāka, to ar roku viegli apmīca, lai izlaistu gaisu. Var arī nelikt uz galda — pietiek ar to, ka paņem nelielus, vienāda izmēra gabaliņus un sāk veidot pīrādziņus.

Izveidotos pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Es tos ar neko neapziežu — tie tāpat labi apbrūnē. Pīrādziņus uz pannas atstāj uz 10–15 minūtēm, lai tie nedaudz uzrūgtu. Pīrādziņi jāliek ar savienojuma vietu uz leju un nelielā attālumā cits no cita. To var labi redzēt fotogrāfijā.

Balkonu stiklojums ir aizliegts: tiek skaidrots kurās valstīs draud demontāža un kādas var būt sekas

Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 200–210 °C. Tad pannas ar pīrādziņiem liek cepeškrāsnī. Tie cepas ļoti ātri — 10–12 minūtes. Acu priekšā kļūst zeltaini brūni, tāpēc uzmaniet tos. Gatavus, skaisti brūnus pīrādziņus es vēl papildus apsmērēju ar nelielu gabaliņu sviesta — tā garoza sanāk īpaši maiga un patīkama.

 

Lasi vēl: Jogurta un šokolādes skaidiņu cepumu kūka bez cepšanas; lielisks deserts 30 minūtēs

Sastāvdaļas:

Piens – 250 ml;
Ola – 1 gab.;
Cukurs – 1 ēd.k.;
Sausais raugs – 1,5 tējk. (tas ir apmēram 8 g);
Sāls – 1 tējk.;
Saulespuķu eļļa (rafinēta, bez aromāta) – 3–3,5 ēd.k.;
Kviešu milti (augstākās šķiras) – 500 g.

No šādas mīklas gatavoti izstrādājumi labi saglabājas un paliek kā svaigi 2–3 dienas. Taču parasti tie tik ilgi nepaliek — visu apēdam daudz ātrāk! Vienkārši un ļoti garšīgi! Novēlu visiem sekotājiem un viesiem gardu cienastu un labu noskaņojumu!