Salāti ir vienkārši, toties patīk visiem bez izņēmuma un pazūd līdz pēdējai drupačai. Pilnīgi nekomplicēts pagatavošanā, viegli salāti un sanāk arī pavisam lēti. Gatavoju to jebkurā gadalaikā — gan svētku galdam, gan parastām ģimenes vakariņām
Tātad, šodien gatavosim svētku salātus no vienkāršiem, lētiem produktiem — sulīgus, vieglus un interesantus pēc sastāva. Visas sastāvdaļas, kā vienmēr, būs raksta beigās. Un uzreiz pēc tām jūs gaida vēl daži gardumi — noteikti ielūkojieties vismaz ar vienu aci, tur noteikti atradīsies kaut kas, kas jums iepatiksies.
✅ Kā gatavot
Var šķist, ka šo recepti jūs jau zināt. Bet salāti ir jauni, ar interesantu sastāvu, un, visticamāk, šādus maz kurš ir nogaršojis. Ļoti iesaku.
Sāksim gatavot. Pirmā sastāvdaļa mums ir tik tradicionāla, ka, parasti, tā atrodas jebkurā ledusskapī. Es, piemēram, vienmēr turu to saldētā veidā — katram gadījumam.
Rozes novembrī aplaistu tikai šādi, lai tās ziemā nenosalst un pavasarī uzzied vēl krāšņāk
Tās, draugi, ir visparastākās un lētākās krabju nūjiņas. Griežam tās ne pārāk smalkos kubiņos, lai gabaliņi salātos būtu jūtami, viegli atpazīstami un labi saskatāmi.
Tālāk seko spilgta un svaiga sastāvdaļa, kas arī gandrīz vienmēr ir pa rokai. Tas ir ledus salāti “Aisbergs”. Griežam to arī ne pārāk smalki, bet tā, lai gabaliņi nebūtu daudz lielāki par pārējām sastāvdaļām.
Un vēl kas. Neuztraucieties, ka salātlapas padarīs visus salātus šķidrus — tā nenotiks. Mēs pievienosim vienu produktu, kas nekad neļauj salātiem kļūt ūdeņainiem. Bet par to nedaudz vēlāk.
Nākamā sastāvdaļa arī ir ļoti spilgta un svaiga — sarkanā, gaļīga paprika. Tas mūsu salātiem piešķirs ne tikai jautru un apetīti rosinošu izskatu, bet arī brīnišķīgu aromātu. Papriku sagriežam nelielos kubiņos.
Ar krāsainajām sastāvdaļām vēl neesam galā. Ir vēl viena, kas salātiem piešķir saldumu, turklāt izskatās koši un sulīgi.
Tā ir konservēta kukurūza, vēlams saldā.
Un tagad pienācis solītais “viltīgais triks”, kas ilgi neļaus salātiem kļūt mitriem. Tie, draugi, ir parastais siers — jebkuras markas un jebkuras cenas kategorijas. Es personīgi salātiem pērku pašu pieejamāko sieru. To sarīvējam uz rīves, kas veido smalkas, plānas skaidiņas.
Bet siers šeit patiesībā vajadzīgs ne tikai, lai absorbētu lieko mitrumu — ar to salāti kļūst arī īpaši garšīgi.
Būtībā tas ir viss. Atliek pievienot salātiem nedaudz svaigu diļļu, pievienot majonēzi, pēc garšas pievienot sāli un piparus.
Domāju, jūs jau varat iztēloties šo salātu garšu. Bet, ja tos pagatavosiet un pagaršosiet, jūs tik un tā patīkami pārsteigs, cik tie ir oriģināli un neparasti, lai gan gatavoti no tik ierastām, vienkāršām un pavisam lētām sastāvdaļām.
Lai jums jauki svētki un labs noskaņojums! Atstāju produktu proporcijas un atgādinu — pēc tām noteikti vēl mazliet uzkavējieties.
Lasi vēl: Viegla mīkla ar sauso raugu ātrai gaisīgu pīrāgu cepšanai, kas nepaliek cieti
Ābolu pīrāgs bez cepeškrāsns – pannā gatavots dažu minūšu laikā
✅ Kas nepieciešams
Krabju nūjiņas — 250 g
Ledus salāti “Aisbergs” — 150 g
Sarkanā paprika — 150 g
Siers — 100 g
Kukurūza — 300 g
Dilles — 1/2 buntītes
Majonēze — pēc garšas
Sāls, pipari — pēc garšas
Lūdzu, neaizmirstiet uzrakstīt mums pāris vārdus komentāros un ielikt rakstam “patīk”!

















