Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”

Foto – Pixabay

Pārtikas svaigums un garša lielā mērā ir atkarīga no tā, kā produkti tiek uzglabāti. Un patiesībā, runājot par sīpoliem, ir tikai viena liela kļūda to glabāšanā, ko diemžēl dara diezgan daudz cilvēku.

Kā pareizi uzglabāt sīpolus? Ja jūs ņemtu vērā visus uzglabāšanas piesardzības pasākumus, sīpoli jūsu virtuvē varētu saglabāties svaigi līdz pat sešiem mēnešiem. Tomēr, lai tas notiktu, ir jāievēro šie nosacījumi. Tātad, kur vislabāk uzglabāt sīpolus?

Atrodiet tiem vēsu, sausu, tomēr labi vēdināmu vietu. Svarīgi: nelieciet tos blakus kartupeļiem. Labāk blakus novietojiet ķiplokus, jo abiem ir nepieciešami tādi paši apstākļi.

Foto – Pixabay

Ja sīpolus atnesāt no veikala plastmasas maisiņā, protams, ka svarīgi ir tos izņemt no maisiņa. Ja plānojat iegādātos sīpolus izmantot dažu dienu laikā, vienkārši ielieciet tos kādā traukā turpat uz virtuves letes. Tomēr, ja plānojat tos uzglabāt ilgāk, atrodiet tiem vēsu, sausu, tumšu vietu, kurā ir laba gaisa cirkulācija.

VIDEO:

Lasi vēl: Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri

Tātad, spriežot pēc šiem nosacījumiem, sīpoli vislabāk uzglabāsies tādās vietās kā pagrabs, ja vien tas ir labi vēdināms, kāda āra veranda (ja tajā “netiek” sals) vai garāža.

Vislielākā kļūda, kur cilvēki glabā sīpolus, diemžēl, ir ļoti izplatīta. Jūs jau nojaušat, vai ne? Jā, protams, vairums cilvēku grib sīpolus glabāt ledusskapī, tāpat kā lielāko daļu pārtikas produktu, taču tā ir liela kļūda, jo tieši ledusskapī sīpoli ātri sapūs un kļūs kā “putriņa”.

Tā notiek tikai tāpēc, ka ledusskapī ir liels mitruma daudzums un tā ir slikti vēdināma vieta. Šādi apstākļi ir ideāli tikai vienam mērķim – lai sīpoli pēc iespējas ātrāk sabojātos un nebūtu vairs lietojami.