Ņemu glāzi kefīra, mazliet maltās gaļas un pēc neilga laika ceļu galdā lieliskas vakariņas visai ģimenei

Ja mājās ir maltā gaļa un kefīrs, taf var pagatavot īpaši gardas un sātīgas vakariņas visai ģimenei.

Kad pēc darba dienas gribas ko siltu un mājīgu, šī vienkāršā recepte ir tieši laikā. Nepieciešams pavisam maz – glāze kefīra, nedaudz maltās gaļas un daži parasti produkti, kas gandrīz vienmēr ir mājās. Pagatavošana neaizņems daudz laika, un rezultāts noteikti iepriecinās gan pašus, gan ģimeni.

Ēdiens sanāk sulīgs, sātīgs un viegls. Karsts – lieliski garšo ar salātiem vai vārītiem kartupeļiem, bet auksts – piemērots arī līdzi ņemšanai darbā vai izbraucienā. Tagad ķeramies klāt gatavošanai un kā jau ierasts, sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošana soli pa solim:

Sagatavo pārslas.
Pārlej tās ar kefīru un atstāj uz 25–30 minūtēm, lai tās uzbriest un kļūst mīkstas.

Sajauc visu kopā.
Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu, uzbriedinātās pārslas, olas, sāli un garšvielas. Visu rūpīgi samaisi līdz masa kļūst vienmērīga.

VIDEO:

Cep krāsnī.
Masu liec ietaukotā cepamtraukā (apmēram 20×30 cm). Virsmu izlīdzini ar karoti.
Cep 150–160 °C temperatūrā aptuveni 40–45 minūtes, līdz virspuse kļūst viegli zeltaina.

Pagaidi pirms pasniegšanas.
Kad ēdiens gatavs, ļauj tam 10–15 minūtes atdzist krāsnī – tā garša kļūs izteiktāka un struktūra stingrāka.

Pasniedz un baudi

Karstu ēdienu pasniedz ar svaigiem dārzeņiem, salātiem vai vienkārši ar kartupeļiem. Aukstā veidā to var sagriezt šķēlēs un izmantot sviestmaizēm – garšo labāk nekā desas vai desiņas.

💡 Padoms: Ja mājās nav pārslu, vari izmantot nelielu daudzumu baltmaizes, kas izmērcēta kefīrā – efekts būs līdzīgs.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Maltā gaļa (piemēram, liellops ar tītari vai vistas gaļa) – 1 kg
Sīpols – 1 vidējs (apmēram 150 g)
Pilngraudu vai daudzu graudu pārslas – 4 ēdamkarotes
Kefīrs – 200 ml (viena glāze)
Olas – 2 gab.
Sāls – 1 tējkarote
Garšvielas pēc garšas (piemēram, pipari vai maisījums maltajai gaļai)

👉 Ja tev šī recepte patika, padalies ar to ar draugiem vai saglabā, lai izmēģinātu jau šovakar!