Iepriecinu ģimeni ar ko īpašu bez liekas piepūles — lieliska recepte, kas aizstāj pat sulīgākās kotletes

Kad gribas pagatavot ko gardu bez lielas piepūles, šī recepte vienmēr izdodas un patīk visai ģimenei.

Tā ir ļoti vienkārša, taču garša – kā no restorāna. No parastiem produktiem sanāk lieliskas vistas kotletes ar maigu krēmīgu mērci un siera garšu. Tās patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem, un lieliski iederas gan svētdienas pusdienās, gan ikdienas vakariņās.

Vistas gaļa pati par sevi ir viegla, taču dažkārt cilvēki to gatavo pārāk sausu. Šajā receptē vistas kotletes kļūst maigas un sulīgas, jo tās tiek ceptas ar gardu piena un sviesta mērci, kas piešķir tām izteiktu garšu un aromātu. Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošana soli pa solim

Sagatavo gaļu un dārzeņus.
Vistas fileju samaļ vai sagriež ļoti smalki. Kartupeļus sarīvē un pievieno gaļai. Pievieno sāli, ķiploku pulveri, oregano un skābo krējumu. Iemaisi mannu un ļauj masai nedaudz nostāvēties, lai tā kļūst viendabīga.

Veido kotletes un liec cepties.
Cepamtraukā ieliec nelielu gabaliņu sviesta, uzliec kotletes un cep 180 °C temperatūrā aptuveni 25 minūtes, līdz tās kļūst viegli zeltainas.

Pagatavo mērci.
Sagriez sīpolu pusgredzenos un apcep sviestā, līdz tas kļūst zeltains. Pievieno miltus, samaisi, un tad, lēnām maisot, pielej pienu. Pievieno muskatriekstu un karsē, līdz mērce sabiezē.

Apvieno un pabeidz gatavošanu.
Aplej kotletes ar mērci, pārkaisi rīvētu sieru un liec atpakaļ krāsnī vēl uz 10 minūtēm.

VIDEO:

“Vai tu neiebilstu, ja es paliktu pa nakti?” 50 gadus vecā Elvīra godīgi jautāja vīrietim viņu trešajā randiņā

Rezultāts

Kotletes sanāk īpaši maigas, aromātiskas un sulīgas. Pateicoties mērcei, tām ir patīkama sviesta un piena garša, un siers piešķir vieglu krēmīgumu. Šo ēdienu var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai svaigiem dārzeņiem. Atdziestot tās nezaudē garšu – lieliski der arī nākamajā dienā.

💡 Padoms: ja gribi, lai ēdiens būtu vēl maigāks, pievieno mērcei nedaudz skābā krējuma vai rīvēta siera arī iekšā masā pirms cepšanas.

Nepieciešamās sastāvdaļas

vistas fileja vai augšstilbi bez kauliem – 800 g
kartupeļi – 800 g
skābais krējums – 3 ēd. k.
sīpoli – 2 gab.
mannas putraimi – 2 ēd. k.
sviests – 40 g
piens – 500 ml
milti – 2 ēd. k.
šķipsna muskatrieksta
ķiploku pulveris, oregano un sāls pēc garšas
siers – ap 80 g

👉 Ja tev patīk vienkāršas, pārbaudītas un ģimeniskas receptes, saglabā šo vai padalies ar draugiem!