Cik gan tas ir maigs un garšīgs! Uz galda tas izskatīsies lieliski — īsts svētku cienasts!
Bet līdz svētkiem paliek arvien mazāk laika. Un tik ļoti gribas, lai ārā snigtu sniegs, mājās smaržotu eglīte un mandarīni. Ceru, ka tā arī būs!
Krietni pirms svētkiem meklēju salātu receptes.
Bet beigās viss ir kā vienmēr! Olivjē salāti svētku galdā ir nemainīgi. Ir kādi, kas nepiekrīt? Šodien pagatavošu kaut ko tādu, kas izskatās lieliski, ir garšīgs un visiem patīk! Gatavojam!
Ņemu 700 g maltās gaļas — jebkuras. Piesālu to, piepiparoju.
Pievienoju 2 ēdamkarotes rīvmaizes.
Pievienoju masai vienu olu.
Blenderī sasmalcinu pāris ķiploka daiviņas un vienu sīpolu.
Pievienoju tos maltajai gaļai, samaisu un sadalu masu 9 daļās — apmēram pa 80 g katru. Pagaidām noliek malā.
Tikmēr smalki sagriežu vienu sīpolu un sarīvēju vienu burkānu.
200 g šampinjonu sagriežu kubiņos. Apcepu tos augu eļļā. Kā parasti — vispirms bez eļļas, lai iztvaikotu šķidrums, kas noteikti parādīsies. Pēc tam pievienoju eļļu, sāli un turpinu apcept.
Sagatavotas sēnes lieku uz papīra dvieļa. Pannā viegli apcepu sīpolu. Pievienoju burkānu, kopā tos apcepu pāris minūtes un arī lieku uz papīra dvieļa.
Saliekam visu vienā traukā apvienoju sēnes ar sīpoliem un burkāniem.
Pievienoju nedaudz maltu piparu. Ja vēlaties, varat pievienot arī ēdamkaroti majonēzes, bet tas pēc izvēles. Samaisu, un šī daļa ir gatava.
Lasi vēl: Aizmirstiet par “Olivjē” un “Siļķi kažokā”: pagatavojiet 2026. gada Jaunajam gadam salātu “Ziemas Zirgs” — garšīgi un skaisti
Un tagad izklāju cepamo plāti ar pergamentu, paņemu servēšanas formu un lieku tajā malto gaļu. Ja formas nav, dariet to ar rokām.
Virspusē lieku pildījumu.
Tālāk siers — sarīvēju to vidējā rīvē.
Tagad majonēzes režģītis — tas neļaus sieram izžūt.
Un visu lieku sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem uz 35–40 minūtēm.
Recepte:
* Malta gaļa — 700 g (jebkura)
* Sīpoli — 2 gab.
* Ķiploki — 2–3 daiviņas (pēc izvēles)
* Ola — 1 gab.
* Rīvmaize — 2 ēdamkarotes
* Sāls, pipari pēc garšas
* Siers — 150 g
* Sēnes — 200 g
* Burkāns — 1 gab.
* Majonēze — 2 ēdamkarotes
Lasi vēl: Kāpēc zinoši cilvēki pirms došanās prom ieliek izlietnē papīru – maz zināma viltība
Lai jums labi garšo!






















