Šodien gatavoju kotletes biezā tomātu mērcē. Kotletes sanāk neticami maigas un sulīgas, bet aromātiskā mērce padara tās vienkārši izcilas.
Pasniedzam ar gaisīgu kartupeļu biezeni un svaigiem salātiņiem — un lūk, ideālas vakariņas, par kurām visi būs sajūsmā.
Padomi pirms sākuma:
Par mērci:
Nebaidieties izmantot blenderi. Tas nodrošinās mērcēm ideāli gludu konsistenci. Ja patīk just dārzeņu gabaliņus — var atstāt arī tā.
Par maltu gaļu:
Lai kotletes būtu sulīgas, nepārmaisiet un nepārsusiniet malto gaļu. Liellopa un vistas gaļas maisījums ir lieliska izvēle, bet var izmantot jebkuru citu.
Par laiku:
Kamēr kotletes pirmo reizi cepas cepeškrāsnī, jūs paspēsiet izvārīt kartupeļus biezenim un sagriezt salātus. Visa gatavošana aizņems ne vairāk kā stundu.
PAGATAVOŠANA
Apcepam sīpolu līdz vieglai caurspīdīgumam, pievienojam burkānu un cepam visu kopā apmēram 1 minūti.
Pievienojam 3 ēd. k. miltu, samaisām un nedaudz apcepam miltus. Tad pievienojam 2–3 ēd. k. tomātu pastas un uzreiz pielejam aukstu ūdeni — 900 ml. Visu rūpīgi izmaisām ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi. Pievienojam garšvielas.
Sautējam uz mērenas uguns apmēram 10 minūtes, lai dārzeņi izceptos. Ik pa laikam apmaisām, lai mērce nepiedegtu. Ar blendera palīdzību sablendējam mērci līdz vienmērīgai konsistencei — var arī izkāst caur sietu vai atstāt tādu, kā ir, ar burkāna un sīpola gabaliņiem.
Lasi vēl: 20.11.25. Jaunmēness, kas pilns ar kolosālām iespējām un spēcīgām pārmaiņām: ko darīt un kā pavadīt šo vareno laiku mērķu labā
Pa šo laiku sagatavosim malto gaļu kotletēm. Sīpolu un ķiploku sasmalcinām ar blenderi un pievienojam maltajai gaļai — man ir liellopa un vistas gaļas maisījums. Maltās gaļas svars: 800 g. Iejaucam 1 olu, pievienojam 1 ēd. k. krējuma, 1 ēd. k. mannas, sāli un melnos piparus. Visu rūpīgi samaisām un nedaudz “izsitam”, lai masa kļūtu viendabīga.












