Cūkgaļas krūtiņa gatavošana cepammaisā ir īsts glābiņš mājas pavāriem. Maisiņš rada tvaicēšanas efektu, kur gaļa gatavojas savā sulā, saglabājot sulīgu un maigu izskatu.
Cepeškrāsns paliek tīra, un jums nav pastāvīgi jāuzrauga process. Šī recepte garantē perfektus rezultātus pat iesācējam.
Kāpēc gatavot cepammaisā? Maksimāla sulīguma sajūta: Gaļa sautējas savā sulā un tvaikos, tāpēc tā vienkārši nevar iznākt sausa. Uzturiet tīrību virtuvē: Cepammaiss aizsargā cepšanas pannu un cepeškrāsns sienas no tauku šļakatām. Vienkāršība un ērtības: Vienkārši sagatavojiet gaļu, ielieciet to cepeškrāsnī un ķerieties pie savām lietām. Spilgts aromāts: Garšvielas un garšaugi neiztvaiko, bet pilnībā iesūcas gaļā.
Recepte: Cūkgaļa ar ķiplokiem un garšaugiem cepammaisā
Jums būs nepieciešams:
- Cūkgaļa(ar vai bez kauliem) — 1,5–2 kg
- Cepammaiss
- Sinepes (Dižonas vai parastās) — 2 ēdamkarotes
- Olīveļļa vai saulespuķu eļļa — 1 ēdamkarote
Marinādei:
- Sāls — 1,5–2 tējkarotes (vai pēc garšas)
- Svaigi malti melnie pipari — 1 tējkarote
- Malta paprika — 1 ēdamkarote
- Ķiploka daiviņas — 4–5 daiviņas (izspiestas vai smalki sakapātas)
- Provansas garšaugi (vai kaltēta rozmarīna, timiāna un oregano maisījums) — 1 ēdamkarote
- Malta koriandra — 0,5 tējkarotes (pēc izvēles, pikantākai garšai)
Soli pa solim instrukcijas
1. Noskalojiet krūtiņu un rūpīgi nosusiniet to no visām pusēm ar papīra dvieļiem. Tas ir svarīgi, lai vislabāk attīstītos garša.
2. Ja āda ir apdegusi, apdedziniet to. Izmantojot asu nazi, bieži veiciet iegriezumus ādā, lai izveidotu sietveida rakstu. Tas palīdzēs taukiem vienmērīgi izkļūt un ļaus garšvielām iesūkties dziļāk gaļā. 3. Ja krūtiņa ir ar kauliem, varat iegriezt gaļu gar kaulu, lai uzlabotu marinēšanu.
Gardas pastas pagatavošana
1. Bļodā sajauciet sinepes, olīveļļu, izspiestu ķiploku un visas garšvielas: sāli, piparus, papriku, Provansas garšaugus un koriandru. Jums vajadzētu iegūt smaržīgu pastu.
2. Dāsni ierīvējiet krūtiņu ar pastu no visām pusēm, ieskaitot sānus. Īpaši uzmanīgi ierīvējiet to ādas iegriezumos. 3. Pēc izvēles marinējiet gaļu istabas temperatūrā 40–60 minūtes vai, pārklātu ar pārtikas plēvi, ledusskapī uz vairākām stundām (ideālā gadījumā uz nakti).
Cepšana cepammaisā
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. 2. Paņemiet cepammaisu. Vienā pusē izveidojiet vairākus iegriezumus vai caurumus ar tvaika adatu, lai izplūstu tvaiks. Svarīgi: bez šiem caurumiem maisiņš var uzbriest un pārsprāgt. 3. Ievietojiet sagatavoto krūtiņu maisiņā. Cieši nostipriniet maisiņa malas ar speciāliem klipšiem. 4. Novietojiet maisiņu ar gaļu uz cepšanas paplātes un ievietojiet to iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.
Laiks un temperatūra
Cepiet krūtiņu aptuveni 60 minūtes uz kilogramu. Piemēram, 1,5 kg gabala pagatavošana prasīs apmēram 1,5 stundas. Pēc 1 stundas uzmanīgi, cenšoties neapdedzināties ar tvaiku, nogrieziet krūtiņa augšdaļu un atlociet to. Tas ļaus ādai apbrūnēt un kļūt gardai. Turpiniet cept vēl 20–30 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
Lasi vēl: Meteorologs atklāja prognozi decembra sākumam: ”Uz īstu ziemu varam vēl necerēt, tomēr ir kāds BET”
Gatavības pārbaude un ļaušana atpūsties
1. Gatavību var pārbaudīt ar virtuves termometru (iekšējai temperatūrai jābūt 88–92 °C) vai caurdurot gaļu ar nazi. Sulai, kas tek caur caurdurumu, jābūt dzidrai. 2. Izņemiet cepšanas paplāti no cepeškrāsns. Pārvietojiet krūtiņu uz griešanas dēļa un ļaujiet tai atpūsties, brīvi pārklātai ar foliju, 15–20 minūtes. Tas ļaus muskuļu šķiedrām atslābināties un sadalīt sulu visā gabalā. Ja to sagriezīsiet uzreiz, sula iztecēs, padarot gaļu sausāku.
Ar ko pasniegt?
Cepta krūtiņa ir patstāvīgs ēdiens, taču tā īpaši izceļas ar pareizajām piedevām: Kartupeļi: Jauni vārīti, saspaidīti vai cepti kopā ar krūtiņu (pievienojiet tos cepšanas paplātei sadalītajā maisā). Dārzeņi: Sautēti kāposti, burkāni, zaļās pupiņas vai svaigu dārzeņu salāti. Mērce: Neizmetiet sulu, kas palikusi maisā! Nokāš un pasniedz kā dabīgu mērci gaļai — tā ir ļoti garšīga. Sinepes vai mārrutki. Klasika, kas lieliski papildina cūkgaļas garšu









