Biezpiena sacepums “Viss pa 3”: maigs, aromātisks un viegli pagatavojams gardums visai ģimenei

Maigs un aromātisks biezpiena sacepums, ko var pagatavot no dažām vienkāršām sastāvdaļām un kas vienmēr izdodas gaisīgs.

Ir patīkami, ja mājās var pagatavot ko vienkāršu un siltu, kas piepilda virtuvi ar maigu aromātu un atgādina par reizēm, kad deserti tapa bez steigas. Biezpiena sacepums daudzās ģimenēs ir viens no tiem ēdieniem, ko gatavo jau gadiem, un tam vienmēr ir savs īpašs šarms. Tas ir vienkāršs ēdiens, bet tieši vienkāršība ļauj tam izcelties.

Biezpiens piešķir sacepumam maigu tekstūru un patīkamu svaigumu, savukārt viegls vaniļas aromāts rada mājīgu noskaņu. Šāds sacepums ir piemērots gan brokastīm, gan pēcpusdienas našķim, gan brīvdienu galdam, jo tas ir pietiekami maigs, lai garšotu bērniem, un pietiekami aromātisks, lai iepriecinātu pieaugušos.

Šī recepte ir pazīstama ar to, ka visas galvenās sastāvdaļas izmanto vienādās proporcijās, kas padara gatavošanu īpaši vienkāršu un ļauj viegli sabalansēt garšas. Turklāt tekstūra vienmēr izdodas gaisīga, jo sastāvdaļas savstarpēji papildina biezpiena dabisko maigumu. Kā jau ierasts, visas precīzās sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Kā es gatavoju maigu un gaisīgu masu

Lai sacepums būtu patiešām maigs, es vienmēr izmantoju biezpienu ar vismaz piecu vai deviņu procentu tauku saturu. No liesā biezpiena sacepums mēdz sanākt sauss, un man tas parasti nepatīk. Ja biezpiens ir nedaudz graudains, es to viegli sablenderēju, jo vieglāka masa cepoties paceļas daudz vienmērīgāk.

VIDEO:

Rozīnes vienmēr nedaudz pamērcēju siltā ūdenī, lai tās kļūtu mīkstākas. Citrona miziņa ir tas mazais sīkums, kas biezpiena saldumu atsvaidzina un padara rezultātu smaržīgāku. Kad visas sastāvdaļas esmu sajaucis kopā, masa kļūst ļoti maiga un viendabīga. Šajā brīdī es atsevišķi saputoju olu baltumus. Šis solis nav sarežģīts, bet tieši tas piešķir sacepumam gaisīgumu un to mājīgo pacēlumu.
Baltumus vienmēr iemaisu pakāpeniski, ar pacietību. Kad masa ir kļuvusi viegla un skaisti viendabīga, zinu — viss sanāks tieši tā, kā vajag.

Kā es to lieku krāsnī, lai tas nepārsuštu

Cepeškrāsni parasti uzsilstu līdz 180 grādiem, un formu es vienkārši izklāju ar cepamo papīru, lai sacepumu būtu vieglāk izņemt. Masa vienmērīgi izlīst pati un nevajag neko īpaši izlīdzināt. Cepšanas laikā virtuvē parādās ļoti maigs aromāts, kas man allaž liek pārbaudīt sacepumu mazliet ātrāk, nekā vajadzētu.

Sacepums parasti izcepjas 40–50 minūtēs. Pārbaudu ar koka irbulīti — ja tas iznāk sauss, sacepums ir gatavs. Kad tas cepeškrāsnī paceļas un kļūst zeltaini maigs, tā ir tā sajūta, kas man vienmēr liek smaidīt.

Es to pasniedzu gan siltu, gan pilnībā atdzesētu. Siltā veidā tas ir īpaši gaisīgs, bet auksts iegūst stingrāku, bet tikpat patīkamu struktūru. Abos veidos tas ir ļoti maigs, un šķēle vienkārši kūst mutē.

Sastāvdaļas

600 g biezpiena
3 olas
3 ēdamkarotes krējuma
3 ēdamkarotes mannas
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes rozīņu
Citrona miziņa no 1/3 citrona
Šķipsniņa vaniļas
Šķipsniņa sāls

Noslēgumā

Ja reizēm gribas ko patiešām vienkāršu, mierīgu un garšīgu, šis sacepums vienmēr izdodas, tāpēc aicinu apskatīt arī citus manus rakstus ar tikpat vieglām un mājīgām receptēm.