Kartupeļi nesāks dīgt un nesavilsies, ja izmanto vienu vienkāršu paņēmienu ar pavisam parastu ikdienas sastāvdaļu

Vienkāršs paņēmiens ar parastu sastāvdaļu, kas palīdz kartupeļiem ilgāk saglabāt svaigumu un novērš dīgšanu.

Siltais laiks virtuvē un ikdienas ēdienu gatavošana bieži liek aizdomāties, kā kartupeļus uzglabāt tā, lai tie saglabātos stingri un svaigi ilgāk. Kartupeļi ir viens no tiem pārtikas produktiem, kas atrodas gandrīz ikvienā mājā, un tie ir noderīgi visdažādākajos ēdienos. Tomēr, pat uzglabājot tos vēsā un tumšā vietā, mēdz gadīties, ka tie sāk dīgt daudz ātrāk, nekā gribētos, un virsma ar laiku kļūst mīksta un nedaudz ievilkta.

Tas notiek tāpēc, ka kartupeļi ir dārzeņi, kas turpina elpot un reaģēt uz apkārtējo vidi, īpaši uz siltumu un gaisa mitrumu. Dažās mājās tas notiek ātrāk, citās lēnāk, tomēr tas ir pavisam dabisks process, ko var mazināt ar pareizu glabāšanu.

Vienkāršs paņēmiens, kas palīdz saglabāt kartupeļu svaigumu

Kāds mājsaimniecības un dārza entuziasts dalījās savā pieredzē, stāstot par vienkāršu paņēmienu, ko bija dzirdējis jau sen, bet ilgu laiku ignorējis, jo tas šķitis pārāk vienkāršs, lai tiešām darbotos. Tikai vēlāk viņš to izmēģināja un atklāja, ka rezultāts bijis labāks, nekā jebkad gaidīts. Paņēmiens ir ļoti vienkāršs – kartupeļu maisā jāpievieno viens ābols un pēc tam maisiņš jāglabā tāpat kā parasti, vēsā un tumšā vietā. Izrādās, ka ābols spēj palīdzēt kartupeļiem saglabāt stingrumu ilgāk un aizkavēt to dīgšanu.

Kā šis paņēmiens darbojas un kāpēc tas ir tik vienkāršs

VIDEO:

Ābols, nonākot kopā ar kartupeļiem, sāk izdalīt dabiskus savienojumus, kas ietekmē apkārt esošo gaisu. Šī mijiedarbība palīdz kartupeļiem ilgāk saglabāt dabisko mitrumu, kas parasti ir pirmais, kas sāk zust, kad dārzenis sāk vīst. Tāpat tiek kavēts dīgšanas process, kas visbiežāk parādās uz kartupeļa virsmas mazām pumpiņām un laika gaitā kļūst arvien izteiktāks. Daudzās mājsaimniecībās šī problēma rodas īpaši ātri, taču ābola pievienošana maisam rada nelielu līdzsvaru, kas palīdz uzturēt kartupeļu dabisko stāvokli.

Vai svarīgi, kādu ābolu vai kartupeļu veidu izmanto

Interesanti, ka paņēmiena darbība nav atkarīga ne no ābola šķirnes, ne kartupeļu veida. Var izmantot jebkuru ābolu – gan zaļu, gan sarkanu, gan saldu, gan skābenu. Arī kartupeļu iepakojumam nav īpašas nozīmes, jo tas darbojas gan plastmasas, gan papīra maisos. Šī metode ir tik vienkārša un pielāgojama, ka to var izmantot ikviens, neatkarīgi no tā, cik daudz kartupeļu mājās tiek glabāts.

Pirmie rezultāti un kā tos pamanīt

Tiem, kuri jau izmēģinājuši šo paņēmienu, bieži vien pārsteigums parādās jau pēc dažām dienām. Ja parasti kartupeļiem ātri veidojas mazi dīgsti vai to virsma kļūst nelīdzena, tad ar ābola palīdzību tie saglabā savu svaigo izskatu ievērojami ilgāk. Virsma paliek gluda, un kartupeļi joprojām ir stingri, it kā tikko iegādāti. Tas ir īpaši noderīgi ziemas laikā, kad kartupeļi tiek pirkti lielākos daudzumos un biežāk uzglabāti ilgāk.

Noslēgumā

Šis vienkāršais paņēmiens ar ābolu ir viegli izmēģināms un sniedz patīkami pamanāmus rezultātus, palīdzot kartupeļiem saglabāt stingrumu un apgrūtinot to dīgšanu ikdienā.