Noturīgas zivju, sīpolu vai jūras velšu smakas, kas iesūcas griešanas dēlīšos un virtuves piederumos, ir pazīstama problēma daudziem. Pat pēc rūpīgas mazgāšanas tās mēdz saglabāties.
Izrādās, japāņu saimniecēm, kuras slavē ar tīrību un izdomu, ir neparasts, bet ģeniāli vienkāršs risinājums šai problēmai. Noslēpums slēpjas parastā zobu pastā, kas iepriekš īpaši sagatavota. Stāstām, kā pārvērst to par spēcīgu līdzekli virtuves virsmu tīrīšanai un dezodorēšanai.
Kāpēc tas darbojas: zinātne vienkāršiem vārdiem
Metode balstās uz divām galvenajām pārmaiņām, kas notiek ar zobu pastu, to sasaldējot:
Mikroabrazīva veidošanās. Sasaldēta zobu pasta iegūst nedaudz graudaināku un blīvāku tekstūru. Tas ļauj tai saudzīgi, nesaskrāpējot virsmu, „noņemt” plānu virskārtu, kurā iesūkušās smaku molekulas, kā arī iekļūt mikroporās.
Aromātisko komponentu koncentrēšana. Zemā temperatūra “ieslēdz” un koncentrē mentolu un ēteriskās eļļas, kas ir lielākajā daļā zobu pastu. Kūstot šīs vielas izdalās īpaši intensīvi, nevis vienkārši nomācot, bet tieši neitralizējot svešās smakas molekulārā līmenī.
Kā pagatavot «ledus kristālus svaigumam»: soli pa solim
Zobu pastu pārvērst daudzreiz lietojamā tīrīšanas līdzeklī ir ļoti vienkārši. Tas prasīs tikai dažas minūtes jūsu laika.
1. Zobu pastas izvēle. Izvēlieties klasisko baltu (ne želejveida) zobu pastu. Labāk, ja tajā nav lielu balinošu granulu, kas dažām virsmām var būt pārāk abrazīvas.
2. Veidņu sagatavošana. Ideāli der silikona ledus formiņas vai mini kēksu formiņas — no tām sasaldētās porcijas visvieglāk izņemt.
3. Formēšana. Uzmanīgi izspiediet pastu formiņu nodalījumos, aizpildot tos aptuveni līdz divām trešdaļām, jo sasaldējot tilpums nedaudz palielināsies.
4. Sasaldēšana. Ievietojiet formiņas saldētavā uz 3–4 stundām līdz pilnīgai sasalšanai. Gatavās kubiņus var pārlikt hermētiskā traukā ērtai glabāšanai.
Kā pareizi lietot: 5 minūšu algoritms
Sasaldētās zobu pastas lietošana ir intuitīvi saprotama un efektīva.
1. Apstrāde. Ņemiet vienu kubiņu un ar apļveida kustībām berzējiet to pa problemātisko virsmu: koka vai plastmasas griešanas dēli, nazīša asmeni, plastmasas trauku sienas. Spiediens nav jāpieliek liels.
2. Iedarbība. Atstājiet plānu kūstošās pastas kārtu uz virsmas 5–10 minūtes. Šajā laikā aktīvās vielas darbosies smaku neitralizēšanai.
3. Noskalošana. Rūpīgi noskalojiet virsmu zem silta ūdens, izmantojot parasto trauku mazgāšanas līdzekli. Jūs uzreiz sajutīsiet atšķirību — nepatīkamā smaka pazūd, paliek tikai viegla piparmētru svaiguma nots.
Lasi vēl: Visu mūžu redzējām tos veikalā, bet nezinājām: kāpēc uz padomju skaitāmajiem kauliņiem bija tā dīvainā rinda ar četriem kauliņiem
Svarīgi nianses un piesardzības pasākumi
Lai metode sniegtu tikai labumu, ir vērts ņemt vērā dažus aspektus:
1. Iepriekšēja pārbaude. Pirms pirmās apstrādes ar dārgiem koka dēlīšiem (īpaši no mīkstām koku sugām) vai virsmām ar jutīgu pārklājumu, pārbaudiet pastas iedarbību nelielā, nemanāmā vietā.
2. Universālums. Šī metode lieliski piemērota kopšanai keramikas, stikla, plastmasas un cietu koku veidņu izstrādājumiem (piemēram, bambusa).
3. Ekonomiskums. Nav nepieciešams izmantot dārgu zobu pastu. Metodes efektivitāti nodrošina tās pamatformula, nevis dārgās sastāvdaļas.
Secinājums: ģeniālais — vienkāršais
Šis japāņu dzīves knifs ir lielisks piemērs tam, kā netradicionāla ierastā līdzekļa lietošana ātri, lēti un videi draudzīgi atrisina ikdienišķu problēmu. Vairs nav jācieš no iecietīgām smakām vai jātērējas uz specializētiem ķīmiskajiem līdzekļiem. Vienkārši izmēģiniet zobu pastas sasaldēšanu, un jums būs universāls palīgs ideālas svaiguma uzturēšanai virtuvē.
Lasi vēl: Veļas mašīnu meistars atklāja, kur pareizi bērt veļas pulveri: pulvera nodalījumā vai bungā
Tas ir tieši tas gadījums, kad minimālas pūles sniedz maksimāli pamanāmu un patīkamu rezultātu.










