Viegli pagatavojamā un garšu pilnā salātu recepte “Ziemas sapnis”, ko Jaungada galdam taisu jau vairākus gadus pēc kārtas

Vienkārša un garšu pilna salātu recepte, kas svētkos allaž izceļas ar maigumu un sabalansētu garšu.

Vienkārši pagatavojami, maigi un vienlaikus sātīgi salāti var kļūt par īstu svētku galda rotu, ja tiem ļauj izcelties mierīgā, līdzsvarotā garšu salikumā. Gadu gaitā šie salāti ir kļuvuši par uzticamu izvēli, jo apvieno vairākas svētkos tik iecienītas garšas un vienlaikus saglabā vieglumu. Tie nav pārlieku smagi, taču pietiekami sātīgi, lai iederētos gan pie pamatēdieniem, gan kā patstāvīga svētku uzkoda.

To maigumu veido vārītas olas un kausētais siers, savukārt saldeno noti piedod ananasi, kas, savienojoties ar maigi sālīto vistu un viegli pikanto ķiploka mērci, rada patīkamu, sabalansētu kopainu. Salāti veidoti kārtās, un tas piešķir tiem gan skaistu izskatu, gan vienmērīgu garšu katrā kumosā.

Kā sagatavot sastāvdaļas salātiem “Ziemas sapnis”

Lai rezultāts būtu vienmērīgs un maigs, svarīgi sagatavot sastāvdaļas mierīgā ritmā. Sākumā vajag izvārīt olas un ļaut tām pilnībā atdzist, lai tās rīvējot neveido mitrumu. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs un viegli apcep uz pannas, līdz tie kļūst zeltaini un maigi, nepievienojot pārāk daudz eļļas, jo salātiem pietiks ar dabīgo sulīgumu. Kūpināto vistu sagriež mazos gabaliņos, bet ananasus nosusina, lai salāti nekļūtu pārāk šķidri. Kausēto sieru visvieglāk ierīvēt, ja to pirms tam nedaudz atdzesē, un ķiploka mērci sajauc ar majonēzi tā, lai tā būtu maiga un nepārāk spēcīga.

Kārtu veidošana un salātu likšana kopā

Kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, salātu likšana kopā notiek mierīgi un vienkārši. Salātu trauka dibenā vispirms liek vieglu majonēzes kārtu, lai pirmais slānis labi pieķertos. Pēc tam liek apceptos šampinjonus, tos maigi izlīdzina un pārklāj ar plānu ķiploku mērces kārtu. Uz šī slāņa nāk rīvētās olas, kas piešķir salātiem maigumu, un vēlreiz viegls majonēzes pārklājums. Pēc tam salāti iegūst sātīgumu ar kūpināto vistu, kam seko nedaudz saldenais ananasu kārtojums. Šīs garšas sadraudzējas īpaši labi, tāpēc starp tām klāj tikai nelielu mērces daudzumu. Noslēgumā virsū liek rīvētu kausēto sieru, kas vienmērīgi pārklāj salātus un piešķir tiem glītu, svētkiem piemērotu izskatu.

VIDEO:

Es vairs nelietoju sviestu vai eļļu, lai pagatavotu omleti, jo tā sanāk daudz garšīgāka ar vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu

Sagatavošana pasniegšanai un nelieli ieteikumi

Pirms pasniegšanas salātiem vēlams dot vismaz stundu ledusskapī, lai visi slāņi savelkas un garšas kļūst harmoniskākas. Atvelkot laiku vēsumā, struktūra kļūst stingrāka, tāpēc salātus ir viegli sagriezt un pasniegt glīti, nezaudējot formu. Tieši šis nogatavošanās brīdis padara recepti tik ērtu svētkiem, jo gatavošanu var paveikt jau iepriekš, bet pasniegšanas brīdī atliek tikai dekorēt ar svaiga gurķa plānām strēmelēm. Ja gribas maigāku garšu, ķiploka mērci var lietot mazāk, bet, ja patīk košāka tekstūra, salāti lieliski draudzējas arī ar papildus zaļumiem.

Noslēgumā

Ja vēlaties turpināt atrast vienkāršas, mierīgas un skaisti pasniedzamas svētku receptes, aicinu apskatīt arī citus līdzīgi saudzīgus un garšu bagātus ieteikumus.

Sastāvdaļas

Kūpināta vistas fileja — 300 g
Šampinjoni — 500 g
Konservētie ananasi — 180 g
Kausētais siers — 2 gab.
Vārītas olas — 4 gab.
Majonēze — pēc garšas
Ķiploki — 2 daiviņas
Augu eļļa — 3 ēdamkarotes
Svaigs gurķis — ½ gab.