Tagad es to daru katru nedēļu: šo halvu nevar nopirkt veikalā- noslēpums tikai 2 sastāvdaļās

Vai pazīstama tā sajūta, kad pie tējas gribas kaut ko īpašu, bet tērēt pusi dienas virtuvē nav nekādas vēlēšanās? Šī recepte ir radīta tieši tādiem brīžiem.

Mājās gatavota halva no sēkliņām tiek pagatavota burtiski pāris minūtēs aktīvā laika, bet rezultāts pārspēj visas cerības. Nekādu sarežģītu procesu, tikai divas pamata sastāvdaļas un jūsu vēlme padarīt tējas dzeršanu gardāku.

Pagatavošanas veids

Ņemam 300 gramus nomizotu sēkliņu. Kā jau es teicu, var ņemt arī riekstus vai pagatavot no maisījuma. Piemēram, sēkliņas un mandeles. Sēkliņas un valrieksti.

Liekam tās uz pannas un apcepam, nepārtraukti maisot, lai sēkliņas nepiedegtu.

Noņemam sēkliņas (no pannas), ļaujam tām nedaudz atdzist. Tagad liekam sēkliņas blenderī un labi sasmalcinām.

Lasi vēl: Kā es atbrīvojos no ziedu mušiņām uz visiem laikiem ar vienkāršu līdzekli

Liekam to bļodā, tagad pievienojam medu.

Ja medus ir biezs, labāk to izkausēt (uzsildīt). Man uz 300 gramiem sēkliņu nepieciešami 120 grami medus, kas ir aptuveni 4–5 ēdamkarotes. Masai nevajadzētu būt pārāk šķidrai, bet arī ne pavisam biezai.

VIDEO:

Ja nepieciešams, var pievienot vēl nedaudz medus, bet nepārspīlējiet. Es pārbaudu šādi: ja, uzspiežot uz iegūtās masas ar lāpstiņu, drupačas nesadalās, tas nozīmē, ka medus ir pietiekami.

Ņemam piemērotu formu, izklājam to ar pārtikas plēvi, liekam tajā sēkliņas ar medu un labi sablīvējam (saberžam/iespiežam).

Sastāvdaļas:

Saulespuķu sēkliņas (nomizotas) — 300 g

Medus šķidrais (vai viegli kausēts) — 120–150 g (4–5 ēdamkarotes)

Noslēdzošais Posms un Padomi

Liekam ledusskapī uz apmēram 2 stundām, lai masa atdziest un iegūst formu. Tagad ņemam ārā un sagriežam porciju gabaliņos. Lejam tēju un baudām. Es jums apliecinu, ka tas ir ļoti garšīgi un garšu nevar salīdzināt ar veikalā pirkto halvu. Labu apetīti!

Sēkliņu vietā var izmantot jebkādus riekstus: valriekstus, mandeles, lazdu riekstus. Vai to maisījumu.

Mīcīšanas posmā ar medu var pievienot šķipsniņu sāls, lai izceltu garšu, vai nedaudz kanēļa.

Vienkāršs masas gatavības tests: saspiediet nelielu maisījuma pikuci rokā. Ja tas nesadalās — medus ir pietiekami.

Gatavo halvu uzglabājiet ledusskapī slēgtā traukā līdz 7–10 dienām.

Lūk, tas arī ir viss noslēpums. Šī halva ir pierādījums tam, ka visiespaidīgākie kārumi bieži vien rodas no vienkāršām darbībām. Tā sanāk bagātīga, ar izteiktu sēkliņu un medus garšu, bez liekām piedevām.

Lasi vēl: Astroloģe pastāsta, kurām zodiaka zīmēm 2026. gads būtu jāizvēlas laulības noslēgšanai

Pamēģiniet pagatavot, un, iespējams, šī vienkāršā ideja kļūs par jūsu iecienītāko veidu, kā padarīt parastu vakaru nedaudz mājīgāku.