Krēmīgs un gards biezpiens, kas gatavots no kefīra un skābā krējuma. Pagatavošanas metode ir ļoti vienkārša. Šī kombinācija rada sieru ar izteikti krēmīgu garšu. Tas ir lieliski piemērots desertiem, sviestmaizēm un dažādām uzkodām.
Un cik krāšņs kūkas krēms sanāk no šī siera. Porcijas: 400 g. Pagatavošanas laiks: 20 stundas.
Sastāvdaļas:
- 500 ml kefīra (3,2%)
- 300 g skābā krējuma (20%)
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana:
1. Ievietojiet skābo krējumu bļodā. Skābais krējums var būt biezs vai šķidrs; tam nav nozīmes.
2. Ielejiet kefīru, pievienojiet sāli un labi samaisiet. Kefīrs var būt arī šķidrs vai biezs. Skābā krējuma pievienošana padara produktu bagātīgāku, maigāku un mazāk skābu nekā siers, kas gatavots tikai no kefīra, padarot tā garšu tuvāku veikalā nopērkamajam krēmsieram.
3. Ievietojiet plastmasas maisiņu bļodā un ielejiet tajā pusi maisījuma. Dariet to pašu ar otru maisiņu. Vislabāk ir izmantot izturīgus maisiņus.
4. Aizveriet maisiņus. Centieties izvairīties no lielām krokām, pretējā gadījumā maisiņu būs grūti izņemt. Ievietojiet saldētavā un atstājiet, līdz tie pilnībā sacietē. Tas aizņem apmēram 8 stundas.
5. Pēc tam izņemiet kefīra un skābā krējuma maisiņus no saldētavas. Ļaujiet tiem 15 minūtes pastāvēt uz letes, pēc tam izņemiet tos no maisiņiem un ievietojiet caurdurī, kas izklāts ar četrām marles kārtām. Atstājiet tos uz letes 12 stundas. Varat atstāt ilgāk, atkarībā no vēlamās konsistences. Jo ilgāk siers stāvēs, jo vairāk sūkalu iztvaikos un jo stingrāks tas būs. Mēs izmantojam sūkalas pankūku cepšanai.
6. Maisījums pakāpeniski atkūst, veidojot mīkstu un neticami gardu sieru. Rūpīgi nogaršojiet to :)) Jūs nevarēsiet beigt to ēst. Es izmantoju to pašu principu, lai pagatavotu biezpienu, izmantojot tikai kefīru vai raudzētu ceptu pienu.
Es nekavējoties ievietoju iepakojumu saldētavā un pēc tam ievietoju sasaldēto maisījumu caurdurī, kas izklāts ar marli. Siers ir mazāk trekns un tam ir izteikta skābuma pakāpe. Sieram, kas gatavots no kefīra un krējuma, ir krēmīgāka garša; tas ir treknāks un nedaudz skābens.
7. Vai sieru, kas gatavots no kefīra un krējuma, vai vienkārši no kefīra (rjaženka), var saukt par biezpienu? Biezpienu gatavo no piena vai krējuma, kas tiek raudzēts, izmantojot ieraugu un fermentus. Kefīrā un biezpienā esošās pienskābes baktērijas atšķiras pēc sastāva. Tomēr kefīrs satur daudzveidīgāku un lielāku probiotiku daudzumu, tostarp etiķskābes baktērijas un raugu.
Lasi vēl: Kur pazudis eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs – izskan dažādas runas un spekulācijas
Biezpienu gatavo no baktēriju kultūrām, kas parasti ietver laktobaktērijas un bifidobaktērijas, bet citās attiecībās un parasti ar mazāku daudzveidību nekā kefīrs. Lai gan ikdienā to var saukt par biezpienu, tā ražošanas tehnoloģija atšķiras no rūpnieciskā produkta.
8. Biezpiens, kas gatavots no kefīra un krējuma, ir maigs un gaisīgs ar brīnišķīgu krēmīgu, sāļu garšu un vieglu skābenumu. Šis siers ir lieliski piemērots cepšanai, desertiem, sviestmaizēm un uzkodām. Iznākums: nedaudz vairāk par 400 g.












