Siera uzkoda, kas lieliski papildina svētku galdu un vienmēr tiek apēsta pirmā. Skaista, sātīga un ļoti garšīga.
Svētku galdā vienmēr gribas kaut ko tādu, kas izskatās skaisti, garšo lieliski un neprasa stundām ilgu darbošanos virtuvē. Šis siera rullītis ir tieši tāda uzkoda – maigs, krēmīgs, ar bagātīgu pildījumu un ļoti svinīgu izskatu. Gatavoju to jau otro gadu pēc kārtas, un katru reizi tas pazūd no galda pirmais.
Recepte ir vienkārša, sastāvdaļas – pieejamas, bet rezultāts vienmēr izskatās tā, it kā būtu ieguldīts daudz vairāk darba. Šī uzkoda lieliski der Jaungada, Ziemassvētku vai jebkura cita svētku galda papildināšanai.
Gatavošanas gaita
1. Siera pamatnes sagatavošana
Dziļā bļodā iesit olas, pievieno sāli un viegli saputo ar putojamo slotiņu. Pievieno smalki rīvētu burkānu un rīvētu sieru, iemaisa skābo krējumu. Visu samaisa līdz viendabīgai, biezai masai.
2. Cepšana
Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un viegli ieziež ar eļļu. Siera masu vienmērīgi izlīdzina pa visu pannas virsmu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 12 minūtes, līdz pamatne ir stingra, bet vēl mīksta. Gatavo siera plāksni uzmanīgi pārliek uz tīra cepampapīra un ļauj pilnībā atdzist.
3. Pildījuma pagatavošana
Kausētos sieriņus sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno smalki sagrieztas krabju nūjiņas, sasmalcinātu ķiploku, sakapātas dilles un skābo krējumu. Visu rūpīgi samaisa, līdz iegūta krēmīga un aromātiska masa.
4. Rullīša veidošana
Uz atdzisušās siera pamatnes vienmērīgā, plānā kārtā uzklāj pildījumu. Ar cepamā papīra palīdzību uzmanīgi satin stingru rullīti. Rullīti cieši ietin papīrā un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai tas labi sastingst un viegli sagriežas.
Pasniegšana
Pirms pasniegšanas rullīti sagriež glītās šķēlītēs. Uzkoda izskatās ļoti eleganti un lieliski papildina svētku galdu. Maigā siera tekstūra, krēmīgais pildījums un svaigās dilles piešķir tai īpaši patīkamu garšu. Šī ir viena no tām receptēm, ko viesi vienmēr prasa pierakstīt – un šķīvji tukšojas pārsteidzoši ātri.
Sastāvdaļas
Siera pamatnei:
Olas – 3 gab.
Skābais krējums – 3 ēdamkarotes
Cietais siers – 300 g
Burkāns – 1 gab.
Sāls – ½ tējkarotes
Pildījumam:
Kausētie sieriņi – 3 gab.
Krabju nūjiņas – 240 g
Ķiploki – 2 daiviņas
Dilles – ½ saišķa
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes















