Aizmirstiet par pannu: cepeškrāsnī gatavotas kotletes ir daudz garšīgākas un sulīgākas

Ko darīt, ja es jums teiktu, ka cepeškrāsnī ceptas kotletes sanāk vēl sulīgākas un gardākas, un jūs ietaupāt daudz laika? Tieši tā es tās tagad gatavoju — vienkārši, bez eļļas šļakatām un ar perfektu rezultātu.

Kotletes no ārpuses sanāk kraukšķīgas un iekšpusē neticami sulīgas. Kopš tā laika šī ir mana iecienītākā metode, īpaši, ēdinot lielu ģimeni vai viesus. Kamēr kotletes cepas, jūs varat mierīgi pagatavot piedevu vai salātus.

Šo vienkāršo recepti var variēt ar dažādiem pildījumiem. Pamēģiniet katrā kotletē ievietot gabaliņu zaļumu sviesta: tas cepšanas laikā izkusīs, radot sulīgu vidu. Vai arī pievienojiet siera kubiņu, lai iegūtu lipīgu, sierainu pildījumu.

Sulīgas, cepeškrāsnī ceptas kotletes

Nepieciešamie daudzumi ir nedaudz mazāki.

Pagatavošana:

Sagatavojiet maizes pamatni. Nogrieziet baltmaizes garozas (tās padara kotletes cietas), sagrieziet drupačas gabaliņos un pārlejiet tās ar pienu. Ļaujiet tām ievilkties 10 minūtes. Šī ir klasiska tehnika, kas ļauj pagatavot maigas un gaisīgas kotletes. Maize uzsūks pienu un kļūs mīksta; pirms pievienošanas maltajai gaļai to nedaudz izspiediet ar rokām.

Sīpola pareiza sagatavošana

Sīpolu var sarīvēt vai ļoti smalki sakapāt ar nazi, kā ērtāk. Es dodu priekšroku rīvei, jo tā kotletes padara viendabīgākas. Ķiploku sakapā ar ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkas rīves.

Maltas gaļas mīcīšana ar noslēpumu

Ievietojiet malto gaļu lielā bļodā, pievienojiet izspiestu maizi, sīpolu, ķiploku, olu, sāli un piparus. Tagad galvenais noslēpums: sarīvējiet saldētu sviestu uz rupjas rīves un pievienojiet to tieši maltajai gaļai! Cepšanas laikā tas izkusīs kotlešu iekšpusē, padarot tās neticami sulīgas. Malto gaļu rūpīgi mīciet ar rokām apmēram 5 minūtes, līdz tā kļūst gluda un nedaudz lipīga.

Kotlešu veidošana

VIDEO:

Samitriniet rokas ar aukstu ūdeni (tas neļaus maltajai gaļai pielipt). No maltās gaļas noņemiet gabaliņus lielas vistas olas lielumā vai nedaudz lielākus un izveidojiet apmēram 2 cm biezas ovālas vai apaļas kotletes. Katru kotleti apviļājiet rīvmaizē no visām pusēm. Gatavās kotletes novietojiet uz griešanas dēļa.

Sagatavojiet cepšanas pannu

Izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru vai foliju (to vēlāk var viegli notīrīt!). Ieeļļojiet to ar plānu augu eļļas kārtu. Novietojiet kotletes uz cepšanas pannas, nedaudz atstatot tās vienu no otras, lai tās nesaskartos. Katras kotletes virspusi var viegli apsmidzināt ar eļļu vai notīrīt ar otu, lai nodrošinātu kraukšķīgāku garoziņu.

Cepiet cepeškrāsnī

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija (400 grādiem pēc Fārenheita) — tas ir svarīgi, cepeškrāsnij jābūt karstai! Novietojiet cepšanas pannu uz vidējā restītes. Cepiet kotletes 25–30 minūtes. Pēc 15 minūtēm uzmanīgi apgrieziet katru kotleti ar lāpstiņu, lai nodrošinātu vienmērīgu apbrūnēšanu no visām pusēm. Vienkārši pagatavojams, vai ne?

Pārbaudiet gatavību

Kotletēm jābūt zeltaini brūnām no abām pusēm, kad tās ir gatavas cepeškrāsnī. Sadurstiet vienu kotleti biezākajā vietā; ja sula ir dzidra, tā ir gatava! Ja sula ir rozīga, ļaujiet tai nostāvēties vēl 5 minūtes. Nepārcepiet, citādi kotletes kļūs sausas.

Lasi vēl: Braucu ar taksi un pamanīju kaut ko dīvainu uz šofera rokas, ko viņš turpināja spaidīt: kas tas ir

Sastāvdaļas:

Kotletēm:

  • Malta gaļa (cūkgaļa + liellopa gaļa) ​​- 700 g
  • Sīpoli – 2 vidēja lieluma
  • Vistas ola – 1
  • Baltmaize vai klaips – 3 šķēles
  • Piens – 100 ml
  • Ķiploks – 2-3 daiviņas
  • Sāls – 1 tējkarote
  • Melni malti pipari – 0,5 tējkarotes
  • Rīvmaize – 3-4 ēdamkarotes
  • Augu eļļa – 2 ēdamkarotes (cepšanas paplātei)