Mazāk par stundu gatavošanai un minimums sastāvdaļu, bet garša pārspēj cerības: uz Jauno gadu kūkas vairs nepērku

Paštaisīta kūka bez cepšanas, kas garšo izcili un prasa pavisam maz laika – tieši tas, kas vajadzīgs svētku galdam.

Gadu mijas laiks parasti nāk ar patīkamu satraukumu, bet arī ar milzīgu steigu, kurā virtuvē pavadītās stundas ne vienmēr ir tas, ko varam sev atļauties. Daudzi no mums svētkos mēdz paļauties uz veikalos nopērkamajiem konditorejas izstrādājumiem, taču nekas nevar aizstāt to īpašo gaisotni, ko sniedz pašu rokām gatavots cienasts. Izrādās, ka pastāv lielisks risinājums, kā tikt pie greznas, vairāk nekā divus kilogramus smagas un neticami maigas tortes, neieslēdzot cepeškrāsni un nepatērējot tam vairāk par stundu sava dārgā laika.

Šī recepte ir īsts atradums tiem, kuri novērtē vienkāršību, bet nepiekrīt kompromisiem attiecībā uz rezultātu. Izmantojot tikai dažas saprotamas sastāvdaļas, jūs radīsiet desertu, kurā karameļu saldums satiekas ar banānu svaigumu un gaisīgu krējuma krēmu. Tas ir lielisks veids, kā pabarot kuplu viesu pulku un pasniegt kaut ko patiesi mājīgu, kas vizuāli un garšas ziņā nepievils ne mājiniekus, ne visprasīgākos ciemiņus. Gatavošanas process ir tik viegls, ka tas drīzāk sniedz prieku, nevis nogurumu, ļaujot svētku vakaru sagaidīt ar gandarījumu par pašu gatavotu meistardarbu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošana soli pa solim

Viss process sastāv tikai no krēma sakulšanas, augļu sagriešanas un kūkas salikšanas.

1. Krēma pagatavošana:

Šis ir visvienkāršākais krēms pasaulē. Jums vajadzēs tikai skābo krējumu un vārīto iebiezināto pienu. Svarīgi izvēlēties biezu krējumu (vismaz 25% tauku satura).

Traukā lieciet krējumu un iebiezināto pienu, un vienkārši sakuļat ar mikseri vai rokas putojamo slotiņu līdz viendabīgai, gaisīgai masai. Krēms garšo izcili – tam ir patīkams skābumiņa un salduma balanss.

VIDEO:

2. Augļu pildījums:

Kopā ar krēmu mēs izmantosim parastos banānus. Tie ideāli sader ar karameļu krēmu un piešķir kūkai papildu aromātu. Sagrieziet tos ripiņās (ne pārāk plānās).

3. Kūkas salikšana:

Lai ietaupītu laiku un spēkus, izmantosim jau gatavas biskvīta pamatnes (veikalos nopērkami komplekti pa 3 vai 6 gabaliem).

Lieciet pirmo biskvītu, bagātīgi apsmērējiet ar krēmu un izvietojiet banānu ripiņas.

 

 

Tā turpiniet ar visām kārtām, izņemot pēdējo.

Uz pēdējā biskvīta klājiet tikai krēmu (bez banāniem).

Kad kūka salikta, apsmērējiet tās augšpusi un sānus ar atlikušo krēmu.

Efektīvs un vienkāršs rotājums

Lai kūka izskatītos “samtaina” un restorāna līmenī, izmantosim vienkāršu viltību – šokolādes brokastu pārslas (bumbiņas).

Ieberiet tās stingrā maisiņā un ar mīklas rulli sasmalciniet drupačās. Ar šīm drupačām apberiet visu kūku no augšas un sāniem. Tas izskatās ļoti grezni!

Gatavo kūku lieciet ledusskapī uz nakti, lai tā kārtīgi iesūcas. No rīta tā būs maiga, gaisīga un perfekti griezīsies.

Kas nepieciešams (24 cm kūkai):

Skābais krējums (25-30%): 400 g

Vārītais iebiezinātais piens: 400 g

Banāni: 4–5 gab. (aptuveni 900 g)

Biskvīta pamatnes: 1 iepakojums (6 gab.)

Šokolādes bumbiņas (rotāšanai): 100 g