Jaunie salāti “Princis” jebkuram svētku galdam: tie vienmēr sanāk tik garšīgi un sātīgi, ka pat neprasās vairs neko klāt

Reizēm pietiek ar vienu īsto recepti, lai svētku galds būtu izdevies. Šie salāti ir tieši tādi – bagātīgi, sātīgi un ar tik izteiksmīgu garšu, ka tie var kļūt par vakara galveno cienastu.

Manā kulinārajā piezīmju grāmatiņā pavisam nesen parādījusies jauna recepte ar skanīgu nosaukumu «Princis». Jāsaka godīgi – rezultāts mani patīkami pārsteidza. Salāti ir ne tikai vizuāli pievilcīgi un cienīgi ieņemt vietu uz jebkura svētku galda, bet arī neparasti barojoši. Tajos nav nekā lieka, taču sastāvdaļu kombinācija ir tik veiksmīga, ka pēc vienas porcijas tiešām neprasās vairs nekādas citas papildu uzkodas.

Šī recepte ir lielisks pierādījums tam, ka mājās gatavots ēdiens joprojām ir vislabākais veids, kā iepriecināt viesus. Atšķirībā no ierastajiem dārzeņu kārtojumiem, «Princis» ir pamatīgs un “vīrišķīgs” savā būtībā – tajā dominē gaļa, pikanti marinēti gurķīši un aromātiski rieksti. Tas ir ēdiens, kas dāvā sāta sajūtu un gandarījumu par izdevušos maltīti.

Noderīgi padomi pirms gatavošanas

Pirms ķeramies pie darba, daži mazi knifiņi, lai rezultāts vienmēr būtu izcils:

Lai gan klasiskajā receptē izmantojam liellopa gaļu, to droši var aizstāt ar sulīgu vārītu vistas fileju vai kvalitatīvu šķiņķi, kas garšu padarīs nedaudz maigāku, taču nemainīgi svarīgi ir izmantot tieši marinētus gurķīšus to patīkamā saldskābā asuma dēļ un neaizmirst par valriekstiem, kas šajos salātos nav tikai dekorācija, bet gan spēlē galveno lomu bagātīga aromāta un kraukšķīgas tekstūras radīšanā.

Pagatavošana soli pa solim

Salātu gatavošana ir vienkārša un saprotama. Tos kārto kārtās, lai katrs kumoss sniegtu pilnu garšu buķeti.

VIDEO:

1. Sagatavošanās: Liellopa gaļu (es izmantoju lāpstiņas daļu) novāriet sālsūdenī līdz pilnīgai gatavībai. Svarīgs knifs: ļaujiet gaļai atdzist pašā buljonā – tā tā paliks sulīga un nebūs sausa. Kad atdzisusi, sagrieziet to nelielos gabaliņos.

2. Pirmā kārta: Pusi no sagatavotās gaļas izlieciet traukā kā pirmo kārtu. Pārkaisiet to ar smalcinātu ķiploka daiviņu un pārklājiet ar nelielu daudzumu majonēzes.

3. Pikantā kārta: Marinētos gurķus sagrieziet sīkos kubiņos. Pusi no tiem lieciet otrajā kārtā virs gaļas.

4. Maigā kārta: Nākamajā kārtā lieciet pusi no vārītajām, sasmalcinātajām olām. Atkal viegli apsmērējiet ar majonēzi un pēc tam atkārtojiet visas kārtas vēlreiz – atlikušo gaļu, gurķus un olas.

5. Nobeigums: Pašu virsu bagātīgi pārkaisiet ar sasmalcinātiem valriekstiem. Ielieciet salātus ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm, lai kārtas savstarpēji savilktos un “sadraudzētos”.

Kas nepieciešams:

Vārīta liellopa gaļa: 400 g

Olas (vārītas): 4 gab.

Marinēti gurķi: 250 g

Valrieksti: 90 g

Ķiploki: 1 daiviņa

Majonēze: mērcei (pēc garšas)

Šie salāti ir gatavi pasniegšanai! Tie vienmēr sanāk izcili un vizuāli izskatās ļoti bagātīgi. Novēlu jums patīkamus svētku sagatavošanās darbus un labu apetīti!