Vairs nevaru iedomāties nevienu svētku galdu bez šī brīnišķīgā un gaisīgā deserta: nekas nav jācep, un sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas

Šis gaisīgais mandarīnu deserts bez cepšanas ir īsts svētku glābiņš – tas top no pavisam vienkāršām sastāvdaļām un garšo tikpat izcili, cik skaisti izskatās.

Ir receptes, kas kļūst par tradīciju jau pēc pirmās pagatavošanas reizes. Šodien vēlos pastāstīt par desertu, kas manā ģimenē ir kļuvis par neatņemamu Jaunā gada un Ziemassvētku sastāvdaļu. Tas top bez liekām klapatām un stundām pie cepeškrāsns – viss ir pavisam vienkārši, bet rezultāts izskatās kā no labākās konditorejas.

Šis deserts apvieno krēmīgu maigumu ar atsvaidzinošu mandarīnu garšu. Tas ir ideāls noslēgums sātīgām svētku vakariņām, jo ir viegls, gaisīgs un burtiski kūst mutē.

Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošana soli pa solim

1. solis: Pamata sagatavošana

Sākumā sasmalciniet cepumus smalkās drupačās – to var izdarīt gan ar kombainu, gan ieliekot maisiņā un pārrullējot ar mīklas rulli. Drupačām pievienojiet izkausētu sviestu un kārtīgi samaisiet. Masu ieberiet kūkas formā (aptuveni 20 cm diametrā), cieši noblietējiet un lieciet ledusskapī uz 15 minūtēm, lai pamatne sastingst.

2. solis: Gaisīgais krēms

Kamēr pamatne dziest, aplejiet želatīnu ar aukstu ūdeni un ļaujiet tam uzbriest. Tikmēr bļodā sajauciet krēmsieru ar cukuru, pielejiet saldo krējumu un ar mikseri saputojiet, līdz masa kļūst gaisīga un maiga. Izkausējiet uzbriedināto želatīnu (bet neuzvāriet!), tievā strūkliņā iemaisiet to krēma masā un vēlreiz īsi saputojiet. Klājiet krēmu pāri cepumu pamatnei un lieciet atpakaļ ledusskapī uz pusstundu.

3. solis: Mandarīnu svaigums

VIDEO:

Kamēr siera kārta sastingst, sagatavojiet mandarīnu želeju. Nomizojiet mandarīnus un sablendējiet tos putrā. Iegūto masu izkāšiet caur sietu, lai paliktu tikai tīra sula. Ielejiet sulu katliņā, pievienojiet cukuru un uzkarsējiet (līdz vārīšanās temperatūrai), tad ļaujiet tai nedaudz atdzist. Siltajā sulā iemaisiet iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.

4. solis: Noslēgums

Kad mandarīnu sula ir padzisusi līdz istabas temperatūrai, uzmanīgi pārlejiet to pāri baltajai kārtai. Lieciet desertu ledusskapī uz vismaz 4 stundām (vislabāk uz visu nakti).

💡 Mazais knifiņš svētku noskaņai

Pirms pasniegšanas izņemiet desertu no formas un izrotājiet ar dažām mandarīnu daiviņām un svaigu rozmarīna zariņu. Rozmarīns izskatīsies pēc mazas eglītes zariņa un kopā ar mandarīnu aromātu radīs burvīgu svētku smaržu visā mājā.

Šis deserts ir pierādījums tam, ka izcilam rezultātam nav vajadzīgas sarežģītas tehnikas. Tas ir vienkāršs, sātīgs un reizē neticami viegls – tieši tas, kas vajadzīgs skaistiem svētkiem ģimenes lokā.

Foto – Pixabay

Sastāvdaļas, kas atrodas katrā virtuvē

Lai pagatavotu šo svētku brīnumu, jums nebūs jāmeklē eksotiski produkti. Viss nepieciešamais ir pieejams jebkurā veikalā.

Pamatnei:

Cepumi: 150 g (parastie smilšu cepumi)

Sviests: 80 g

Baltajam krēmam:

Krēmsiers: 400 g (var izmantot arī smalki samaltu biezpienu)

Saldais krējums (33%): 200 ml

Cukurs: 90 g

Želatīns: 9 g (plus 70 ml ūdens tā uzbriedināšanai)

Mandarīnu kārtai:

Mandarīni: aptuveni 1 kg

Cukurs: 40 g

Želatīns: 9 g (plus 60 ml ūdens)

Labu apetīti un sirsnīgus svētkus!