Ziemā es gatavoju tikai šos salātus: visa ģimene vienmēr lūdz vēl, un gatavi nieka 20 minūtēs

Ja vēlaties palutināt savējos ar ko jaunu un gardu, izmēģiniet šīs četras unikālās kombinācijas, kas katru svētku galdu padarīs īpašu bez liekas piepūles.

Gada nogale un svētku laiks parasti asociējas ar stundām ilgu stāvēšanu pie plīts, rīvēšanu un griešanu. Taču es esmu atklājusi receptes, kas ļauj pagatavot restorāna cienīgus salātus nieka 20 minūtēs. Šie salāti ir kļuvuši par manu “slepeno ieroci” – tie ir sātīgi, nedārgi un vienmēr pirmie pazūd no galda.

Ziemā mūsu organisms prasa ko vairāk nekā tikai lapu salātus, tāpēc šajās receptēs esmu apvienojusi sātīgumu ar svaigumu. Piedāvāju četras dažādas variācijas, lai katrs atrastu savu mīļāko garšu – no klasiska dārzeņu svaiguma līdz pikantam vistas miksam.

1. Ziemas svaigums: Dubultais gurķu mikss

Šie salāti ir ideāli, kad gribas atslodzi no smagajiem ēdieniem. Sāls gurķis dod raksturu, bet svaigais – pavasara aromātu.

Sastāvdaļas:

2 marinēti gurķi, 2 svaigi gurķi, 150g zaļo zirnīšu, sauja svaigu diļļu un pētersīļu, zaļie lociņi, augu eļļa aizdaram, sāls un pipari.

Gatavošana:

Sagrieziet abu veidu gurķus smalkos salmiņos. Pievienojiet zirnīšus un sasmalcinātos zaļumus. Visu samaisiet ar eļļu, sāli un pipariem.

Padoms:

Ja vēlaties izteiktāku garšu, eļļas vietā izmantojiet nedaudz citrona sulas.

2. Pikantais prieks: Vistas un korejiešu burkānu salāti

Šie ir manu bērnu un mazbērnu mīļākie salāti. Pikanti, krāsaini un ļoti sātīgi.

Sastāvdaļas:

200g vārītas vai kūpinātas vistas filejas, 150g cietā siera, 150g gatavu korejiešu burkānu, 1 burciņa konservētu sarkano pupiņu (noskalotu), majonēze.

Gatavošana:

Vistu un sieru sagrieziet nelielos kubiņos. Lieciet bļodā, pievienojiet burkānus un pupiņas. Sajauciet ar majonēzi.

Padoms:

Majonēzei varat pievienot tējkaroti sinepju – tas piešķirs mērcei dziļumu.

VIDEO:

3. Saimnieces lepnums: Sātīgais gaļas mikss

Klasiska garša, kas atgādina bērnību, bet pagatavojama daudz ātrāk nekā rasols.

Sastāvdaļas:

200g svaigu kāpostu (smalki sašķērētu), 200g labas kvalitātes šķiņķa vai žāvētas gaļas, 150g siera, 150g zaļo zirnīšu, majonēze.

Gatavošana:

Kāpostus sasmalciniet un viegli “pamasējiet” ar rokām, lai tie kļūst mīkstāki. Pievienojiet kubiņos sagrieztu gaļu un sieru, kā arī zirnīšus. Sajauciet ar majonēzi.

4. Svētku pārsteigums: Eksotiskais augļu un siera mikss

Ja vēlaties kaut ko neparastu, šī ir īstā izvēle. Saldi-sāļā kombinācija vienmēr izraisa sajūsmu un jautājumus: “Kā tu to pagatavoji?”

Sastāvdaļas:

150g siera, 1 saldais pipars, 2 marinēti gurķi, 2 āboli (skābi), 2 mandarīni.

Mērcei:

1 ēdamkarote majonēzes, 3 tējkarotes krējuma, 1 tējkarote graudu sinepju.

Gatavošana:

Sieru, piparu un gurķus sagrieziet kubiņos. Ābolus un mandarīnus notīriet un sagrieziet daiviņās. Sajauciet mērces sastāvdaļas un rūpīgi iemaisiet salātos.

 

Noderīgi padomi perfektiem salātiem:

Lai salāti izdotos perfekti, centieties visus produktus griezt līdzīga izmēra kubiņos – tas ne tikai padarīs ēdienu vizuāli glītāku, bet arī ļaus garšām labāk savienoties. Ja neplānojat salātus pasniegt uzreiz, mērci pievienojiet tikai pēdējā brīdī; tas ir īpaši svarīgi receptēs ar kāpostiem vai svaigiem gurķiem, kas saskarē ar sāli mēdz izdalīt lieku sulu. Tāpat nebaidieties ziemas sezonā izmantot saldētus zaļumus – pat ja svaigu nav pie rokas, to aromāts joprojām būs izcils un lieliski papildinās kopējo garšas buķeti.

Šīs receptes ir pierādījums tam, ka svētku galds var būt bagātīgs bez lieka stresa. Lai jums garšīgi svētki un mājīgs laiks kopā ar mīļajiem!