Lēti, ātri un garšīgi; ābolu strūdele no lavaša – izteiksmīgs deserts jūsu svētku galdam

Jums uz galda būs gardākā karstā ābolu smalkmaizīte, bet jums pat nebūs jāņemas ar mīklu. Iedomājaties?

Šis ir vienkāršākais, ko var pagatavot no āboliem. Man šķiet, ka vēl vienkāršāk ir tikai cepti āboli cepeškrāsnī.

Sveiki visiem! Mani sauc Jūlija, šeit es dalos ar foršām receptēm un vienkārši ar savu dzīvi. Priecājos gan par jaunpienācējiem, gan par “vecbiedriem.” Bet bez receptes viegluma, šajā strūdelē man ļoti patīk arī pats pildījums: ābolu un rozīņu kombinācija izdevās vienkārši superīga! Man patīk to izmantot arī citās ābolu receptēs. Īsumā, šodien es jums parādīšu, kā pagatavot lūk šādu skaistu ābolu strūdeli lavašā:

Ābolu strūdele lavašā

Protams, to var gatavot ne tikai ar āboliem, bet arī ar citu pildījumu (piemēram, izmantot bumbierus).

Kā gatavot

Ābolus nomazgājam, nosusinām un sagriežam nelielos kubiņos. Mizu es personīgi nekad nenoņemu. Bet, kā izrādījās, nebūt ne visi mīl ēst augļus un dārzeņus ar mizu (kāds pat gurķus mizo), tādēļ, ja ābolu miziņa jums traucē – droši ņemiet to nost. Tā taču ir gaumes lieta.

Griežam nelielos kubiņos, jo lieli un asi gabali var viegli saplēst maigo un plāno lavašu. Ābolu serdes es parasti neizmetu, bet lieku tās saldēšanas maisiņā ar aizdari:

Lūk šādā. Un pēc tam pievienoju ābolu kompotam kopā ar “normāliem” āboliem. Man patīk. Šeit es gatavoju ābolu kompotu no svaigu un žāvētu ābolu maisījuma

Ņemam pannu un uzkarsējam tajā nelielu gabaliņu sviesta (vienkārši lai nekas nepiedegtu). Ar sviestu ir garšīgāk, bet ja pēkšņi tā nav vai arī jums tāds sviests negaršo – aizvietojiet ar parasto augu eļļu!

Ieberam pannā mūsu sagrieztos ābolus. Pievienojam tiem cukuru un kanēli, samaisām. Gatavojam, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 5-7 minūtes.

VIDEO:

Mums vajag, lai ābolu kubiņi nedaudz kļūtu mīkstāki un piesūktos ar kanēļa un cukura maisījumu Noņemam pannu no plīts un uzreiz (kamēr pildījums vēl ir silts) pievienojam tam cieti. Ātri un rūpīgi samaisām, lai ciete sadalītos vienmērīgi.

Mēs to darām tādēļ, lai pildījums sabiezētu un neiztecētu cepšanas laikā (āboli mēdz būt arī ļoti sulīgi) Es izmantoju kukurūzas cieti, šajā gadījumā tā der labāk. BET, ja tās nav, var likt arī kartupeļu cieti, nekas briesmīgs.

Uz galda izklājam plānā lavaša loksni un izlīdzinām pa to ābolu pildījumu. Ļoti iesaku lavašu iepriekš no maisiņa neņemt ārā, lai gaisā tas neapkaltu. Pārkaisām ar rozīnēm (tās iepriekš vajag nomazgāt un nosusināt). Ja ir vēlēšanās, kopā ar rozīnēm var pārkaisīt arī smalcinātus riekstus.

Sarullējam lavašu ciešā rullī un uzmanīgi pārliekam uz cepešpannas.

Cenšamies sarullēt ciešāk Cepam līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

Ja gribas iegūt zeltaināku garoziņu, 10 minūtes pirms gatavības rullis ir jāizņem un jāapziež ar sakultu olas dzeltenumu. Un jāliek atpakaļ cepeškrāsnī. Un lūk, kāds skaistums mums sanāk, paskatieties uz strūdeli griezumā!

Lasi vēl: “Te ir garlaicīgi un ēst negaršīgi, mēs vairs negribam pie omes” teica mazais Mārcis

Ābolu strūdele. Ja gribas vairāk salduma, pasniedzot varat apkaisīt strūdeli ar pūdercukuru (labāk dariet to caur sietu). Starp citu, līdzīgā veidā jūs varat gatavot strūdeli nevis no lavaša, bet no gatavās kārtainās mīklas!

Kas nepieciešams:

āboli: 3-4 gab.

cukurs: 3 ēdamkarotes vai pēc garšas

rozīnes: 2 ēdamkarotes

kanēlis: 1 tējkarote

kukurūzas ciete: 1 ēdamkarote ar kaudzi

plānais lavašs: 1 gab.

Novēlu jums gardas ābolu dieniņas! 🥰 Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam piestāv šis gardums!