Paši garšīgākie salāti ar desu. Vienkārša recepte: neko nevajag iepriekš vārīt

Kā redzat, viena no galvenajām šo salātu sastāvdaļām ir desa. Tai bieži sabiedrībā ir slikta reputācija, jo tā tiek uzskatīta par neveselīgu ēdienu.

Jā, desa var būt nelabvēlīga veselības ziņā, ja to patērē pārāk bieži un lielās daudzumos.

Tomēr , pirmkārt nevajag pārspīlēt ar daudzumu, un otrkārt, vajag iegādāties kvalitatīvu produktu.

Desai ir dažas labvēlīgas īpašības, kas organismā var būt noderīgas, ja to lieto ar mēru un kā daļu no sabalansētas uztura.

Sastāvā esošie olbaltumvielas: Lielākajā daļā desu ir augstvērtīgas olbaltumvielas, kas ir svarīgas muskuļu atjaunošanai un audu rekonstrukcijai pēc bojājumiem.

Turklāt olbaltumvielas palīdz uzturēt svaru un uzturēt izturību.

Dzelzs un citi mikroelementi: Dažas desu šķirnes satur svarīgus mikroelementus, piemēram, dzelzi, cinku, fosforu un selēnu, kas ir svarīgi normālai organisma darbībai.

Dzelzs, piemēram, ir svarīgs hemoglobīna ražošanai un skābekļa transportēšanai pa asinsritei.

Lasi arī:  Kāpēc es vairāk nepalīdzu izņemt no bankomātu naudu cilvēkiem, kuri it kā nezina kā to izdarīt

B vitamīni: Vairumā desas ir B vitamīni, kas palīdz organismam sagremot pārtiku un nepieciešami enerģijai. To skaitā esot niacīns, riboflavīns un B12 vitamīns.

Izpildot uztura ieteikumus un ēdot sabalansētu uzturu, arī desa var būt noderīga organismam, taču ikdienas lietošana var būt saistīta ar vēža risks, sirds un asinsvadu slimību un citu nepatīkamu sekām.

Pievērsiet uzmanību kvalitātē un ierobežojiet desas patēriņu, lai panāktu labāko efektu.

Desa ir visnotaļ universāls produkts. Kā rāda prakse, to var pievienot gan zupām, gan salātiem. Galvenais, izvēlēties garšīgu desu. Tagad veikalos var atrast lielu daudzumu dažādu desu veidu.

Vispiemērotākais variants ir mājās gatavots šķiņķis vai desa.

Taču, ja nav laika mocīties ar gaļas pusfabrikātu gatavošanu mājās, var izmantot veikalos nopērkamos produktus.

Mēs vēlamies pastāstīt par vienu no desu salātu pagatavošanas veidiem.

Sastāvdaļas desas salātiem:

150 g kukurūza
Šķipsniņa sāls
8 ķiršu tomāti
2 ēdamkarotes majonēze
200 g desa
1 sīpols

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment