Kā redzat, viena no galvenajām šo salātu sastāvdaļām ir desa. Tai bieži sabiedrībā ir slikta reputācija, jo tā tiek uzskatīta par neveselīgu ēdienu.
Jā, desa var būt nelabvēlīga veselības ziņā, ja to patērē pārāk bieži un lielās daudzumos.
Tomēr , pirmkārt nevajag pārspīlēt ar daudzumu, un otrkārt, vajag iegādāties kvalitatīvu produktu.
Desai ir dažas labvēlīgas īpašības, kas organismā var būt noderīgas, ja to lieto ar mēru un kā daļu no sabalansētas uztura.
Sastāvā esošie olbaltumvielas: Lielākajā daļā desu ir augstvērtīgas olbaltumvielas, kas ir svarīgas muskuļu atjaunošanai un audu rekonstrukcijai pēc bojājumiem.
Turklāt olbaltumvielas palīdz uzturēt svaru un uzturēt izturību.
Dzelzs un citi mikroelementi: Dažas desu šķirnes satur svarīgus mikroelementus, piemēram, dzelzi, cinku, fosforu un selēnu, kas ir svarīgi normālai organisma darbībai.
Dzelzs, piemēram, ir svarīgs hemoglobīna ražošanai un skābekļa transportēšanai pa asinsritei.
Lasi arī: Kāpēc es vairāk nepalīdzu izņemt no bankomātu naudu cilvēkiem, kuri it kā nezina kā to izdarīt
B vitamīni: Vairumā desas ir B vitamīni, kas palīdz organismam sagremot pārtiku un nepieciešami enerģijai. To skaitā esot niacīns, riboflavīns un B12 vitamīns.
Izpildot uztura ieteikumus un ēdot sabalansētu uzturu, arī desa var būt noderīga organismam, taču ikdienas lietošana var būt saistīta ar vēža risks, sirds un asinsvadu slimību un citu nepatīkamu sekām.
Pievērsiet uzmanību kvalitātē un ierobežojiet desas patēriņu, lai panāktu labāko efektu.
Desa ir visnotaļ universāls produkts. Kā rāda prakse, to var pievienot gan zupām, gan salātiem. Galvenais, izvēlēties garšīgu desu. Tagad veikalos var atrast lielu daudzumu dažādu desu veidu.
Vispiemērotākais variants ir mājās gatavots šķiņķis vai desa.
Taču, ja nav laika mocīties ar gaļas pusfabrikātu gatavošanu mājās, var izmantot veikalos nopērkamos produktus.
Mēs vēlamies pastāstīt par vienu no desu salātu pagatavošanas veidiem.
Sastāvdaļas desas salātiem:
150 g kukurūza
Šķipsniņa sāls
8 ķiršu tomāti
2 ēdamkarotes majonēze
200 g desa
1 sīpols
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka Ziemassvētkos laika apstākļi nelutinās un aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem
- Es vairs neizmantoju eļļu, lai izceptu bekonu: kāds pieredzējis šefpavārs man atklāja vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu izcilam rezultātam
- Valsts kultūrkapitāla fonds 10 cilvēkiem piešķīris mūža stipendiju – zināmi saņēmēji un stipendijas apmērs
- Vīrs aizgāja pirms 20 gadiem un atstāja mani ar mazo dēlu, bet nesen viņš atgriezās ar neparastu prasību
- Es redzēju, ko mana vīramāte deva ēst maniem bērniem, kamēr es biju darbā, es klusībā nomainīju dzīvokļa slēdzenes…
- Lieliska sāļā uzkoda Jaungada galdam no lavaša: pilnīgi jauna recepte









