Visi zina slaveno teicienu: “Tu esi tas, ko tu ēd”. Ēdiena kvalitāte tieši ietekmē mūsu veselību un noskaņojumu. Bieži mēs pat neaizdomājamies par to, no kā patiesībā gatavo mūsu mīļāko ēdienu.
Produktu sastāvs paliek otrā plāna. Mēs nolēmām labot šo netaisnību un uzzināt, no kā sastāv populāri produkti.
Pārtikas produktu sastāvs
Krabju nūjiņas
Kāpēc šīs nūjiņas tiek sauktas par “krabju”, paliek noslēpums, jo to sastāvā nav krabju gaļas. Tās tiek izgatavotas no lētām jūras zivīm, piemēram, mintajas.
Zivs fileju sajauc ar olu baltumu un kviešiem. Tiek pievienots arī aromatizētājs, lai naivie pircēji uzskatītu, ka sastāvā ir krabju gaļa. Bet pa virsu “krabju” nūjiņai, neskopojoties, pievieno sarkano pārtikas krāsvielu.
Lasi arī: Ģimenes ticējumi: ko vīram ar sievu nekādā gadījumā nevajadzētu darīt kopā
Manna
Manna mums ir pazīstama kopš bērnības. Kāds mīlēja putru no šiem putraimiem, bet kāds to joprojām atceras kā murgu.
Patiesībā manna ir produkts, kas izgatavots no ļoti maza izmēra maltiem kviešu graudiem. Līdz ar to pēc būtības mannas putra ir gandrīz tas pats, kas kviešu putra.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Jau pazuduši tūkstoši eiro: brīdina par jaunu krāpšanas shēmu Latvijā – sākumā viņi atsūta īsziņu
- Sēžu savā auto Rēzeknes stāvvietā ar izslēgtu dzinēju un pēkšņi pienāk likumsargs un prasa dokumentus: stāstu kas notika
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem
- Mīksti un aromātiski kefīra cepumi — gatavoju 5 minūtēs, lieliski sader ar tasi tējas
- Aizdzinu savu BMW uz remontu Rīgā, bet galu galā paliku bez 2000 eiro, bez pašas mašīnas un ar milzu parādu
- Nolieciet šo augu uz palodzes un aizmirstiet mājās par kondensātu, mitrumu un pat pelējumu








