Google drīzumā sāks dzēst miljoniem lietotāju kontus Gmail u.c. pakalpojumiem – lūk kādi būs kritēriji

 

Aģentūra “Reuters” ziņo, ka  ASV tehnoloģiju gigantam  Alphabet piederošais Google jau drīzumā sāks dzēst miljoniem lietotāju kontus. 

Tas skars kontus, kas izmantoti vismaz divus gadus. Kompānijas mērķis izdzēst šos neizmantotos kontus ir saistīts ar drošību.

Uzņēmums ir paziņojis, ka, ja “Google” kontā nav notikusi pierakstīšanās pēdējo divu vai vairāku gadu laikā, tad šis konts var tikt dzēsts. Tas nozīmē, ka visi ar šo kontu saistītie faili “Google Workspace” platformā arī tiks dzēsti.

Lasi arī: Kā Alla Pugačova gatavo savas slavenās kotletes ar āboliem

Tas nozīmē, ka jaunā uzņēmuma politika ietekmēs lietotāju profila informāciju un datus, kas glabājas “Gmail”, “Google” Dokumentos, Kalendārā, “YouTube” un “Google Photos”.

Sākot no šodienas, visiem neaktīviem profiliem, kuriem varētu būt apdraudēta dzēšana, tiks nosūtīts brīdinājuma paziņojums no “Google”. Tas tiks saņemts gan pašam neaktīvajam profilam, gan arī tā norādītajai rezerves e-pasta adresē, kas tika reģistrēta kopā ar profila izveidi.

Pati kontu dzēšana varētu sākties no decembra.

 

Izskaidrots, ka iepriekš minētās izmaiņas ietekmēs tikai privātpersonu “Google” kontus, nevis uzņēmumu vai organizāciju profilus, kuri nav aktīvi izmantoti. “Google” paskaidro, ka šis solis ir vērst uz datu drošības uzlabošanu, lai samazinātu datu noplūdes un krāpšanas iespējas.

Pirms tam, 2020. gadā “Google” paziņoja, ka tiks izdzēsts tikai saturs neaktīvajos profilos, betpar paša profila dzēšanu netika domāts. Jaunās “Google” politikas dēļ paredzams, ka tiks izdzēsti daudzi miljoni “Google” profilu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment