Sengrieķu gudrais Salons uzskatīja, ka “visu dzīvi ir vērts mācīties”. Ne viņš viens tā domā, jo visu laiku patiešām nākas uzzināt ko jaunu.
Nesen noskaidrojās, ka ir nepareizi, ja mēs mazgāja vistu un citus gaļas veidus, kā arī zivis zem tekoša ūdens. Kāpēc tā?
Iemesls ir tāds, ka šo produktu virsma ir klāta ar daudziem mikroorganismiem, starp kuriem ir tādi, kas izraisa diezgan nepatīkamas, pat bīstamas slimības.
Daudzi to patogēni dzīvo zemē (starp citu, gramā dārza augsnes ir aptuveni miljards saprofītu baktēriju, tostarp neārstējamu infekciju pārnēsātāji). Un dzīvnieku pasaules pārstāvji ar tām nonāk ciešā saskarē.
Tu saki šausmas? Bet ne visi saprofīti ir tik mānīgi. Tie ir pat noderīgi, jo pārstrādā floras un faunas organiskās atliekas, kā rezultātā augsne kļūst auglīga.
Lasi vēl: Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu
Kā mazgāt gaļu
Tas, cik lielā mērā spējam pasargāt sevi no infekcijas, ir atkarīgs no tā, kā mazgājam vistu, liellopu gaļu, cūkgaļu, zivis.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Vecums, kurā sieviete vīriešiem šķiet vismazāk pievilcīgaby Rinalds Bergmanis
- Tomāti nogatavosies dažu dienu laikā: agronoms iesaka “recepti”, kas palīdzēs ātrāk novākt jau gatavus tomātusby Laura Andersone
- Vai vīrietis spēj mīlēt divas sievietes vienlaikus — dzīvesgudra atbilde no gudra vīraby Rinalds Bergmanis