Istabas augi, kas “apēd” pelējumu, sēnītes un kondensātu mājoklī

Es grasījos taisīt jaunu remontu, bet laicīgi uzzināju, kā atbrīvot māju no pelējuma un kondensāta, izmantojot tikai četrus istabas augus!

 

Pelējums uz sienām

Klimata pārmaiņu un globālās sasilšanas dēļ pelējums uz sienām mūsu mājokļos kļūst par arvien izplatītāku problēmu.

Iepazīstināsim jūs ar dārzkopības ekspertu ieteikumiem, kā ar augu palīdzību tikt galā ar baktērijām un sēnītēm. Izrādās, ir telpaugi, kas efektīvi palīdz atbrīvoties no mitruma mājā un pelējuma uz sienas.

Pelējums ir ļoti viltīgs sēņu veids. Papildus tam, ka tas neestētiski izskatās uz sienām, tas rada arī nepatīkamu smaku.

Pelējums izraisa nopietnas slimības, piemēram, alerģijas, augšējo elpceļu infekcijas un astmu. Mitruma līmeni un sēnīšu sporas var samazināt par 40–60%, izvietojot mājās tikai četrus telpaugus.

Lasi arī: Sen vairs nepērku gaisa atsvaidzinātāju, bet tualete vienmēr smaržo patīkami: lēta metode

Augi, kas absorbē lieko mitrumu

Spatifīlas

Spatifīlas, kas tiek sauktas arī par sieviešu ziedu, var novietot guļamistabā. Šis augs labi panes ēnu un mīl augstu mitrumu. Augs ir lieliski piemērots vietām, kur ir nosliece uz pelējuma veidojumiem.

Spatifīlas absorbē mitrumu caur lielajām lapām. Jo lielāks zieds, jo labāk tas cīnīsies ar pelējumu. Šis augs arī efektīvi pārvērš oglekļa dioksīdu skābeklī, kā arī absorbē nepatīkamas smakas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment