Kāda ir dzīve Taizemē, un kāpēc vairums sieviešu pilnībā neprot gatavot

Taizeme joprojām ir populārs ceļojumu galamērķis, kā arī daudzi izvēlas šo valsti par savu patstāvīgo dzīvesvietu. Grūti iedomāties, cik daudz cilvēku šodien pārceļas uz šo valsti. Ja arī jūs domājat par to, jums ir jāsaprot, kas jūs sagaida Taizemē. Kā dzīvo smaidīgie taizemieši, lasiet tālāk rakstā.

Taizeme mūsdienās

Taizemē vienmēr ir silti, ir garšīgi ēdieni un starojoši cilvēki. Kas vēl vajadzīgs laimei? Šķiet, ka šādā valstī mīnusu nevar būt. Tomēr pat tik brīnišķīgā vietā jūs varat atrast daudz trūkumu.

Lai dzīvotu un strādātu Taizemē, ārzemniekam ir jāsaņem īpaša atļauja. Pirmkārt, tas maksā daudz naudas. Otrkārt, Taizemes darba devēji ne vienmēr ir ieinteresēti to dot. Ja jūs strādājat Taizemē nelegāli, jūs ļoti viegli varat nokļūt cietumā. Un nedomājiet, ka vietējās varasiestādes izdabās. Likumi šajā valstī ir ļoti stingri.

Kas attiecas uz tik vēlamo mūžīgo vasaru Taizemē, tad arī šeit ir kāda nianse. Lai gan šajā vietā sniegs nekrīt, tā vietā ir lietus sezonas. Lietainā ziema ilgst no maija līdz oktobrim, un šajā periodā ir maz kā patīkama.

Nokļūstot tropiskā lietusgāzē, pastāv lielāka iespēja saslimt. Gaisa kondicionētājs turpina darboties visās sabiedriskajās zonās. Kļūst ļoti auksts. Turklāt paaugstinās mitrums, tāpēc ir gandrīz neiespējami izžāvēt drēbes un citas lietas.

Bērni un dzīve Taizemē

Taizemiešu ārsti maz par kaut ko uztraucas, viņi nebiedē topošās māmiņas ar šausmu stāstiem. Grūtniecēm nav jāveic nekādi desmiti testu. Bet katru mēnesi obligāta ir ultraskaņa. Taizemē dzemdības nav bez maksas. Var iegādāties īpašu dzemdību paku, kurā iekļautas visas nepieciešamās lietas jaunajai māmiņai.

Taizemieši ir ļoti laipni pret bērniem un uzskata, ka svešu bērnu nav. Bet tie nav tikai vārdi. Lai kur jūs ierastos ar bērnu, viņi vienmēr viņu ar kaut ko pacienās. Kaimiņi, kuriem ir bērni, noteikti sāks savā starpā draudzēties un kādā brīdī pārvērtīsies par īstu ģimeni, kurā bērni viens otru uzskatīs par saviem brāļiem un māsām.

Taizemē nav dzemdību dekrēts vai pensija. Valsts maksā naudu tikai ierēdņiem. Pārējie sirmgalvji ir spiesti dzīvot ar tuvinieku atbalstu. Pirms vai pēc bērna piedzimšanas sievietei ir tiesības ņemt divu mēnešu atvaļinājumu, ja viņa ir oficiāli nodarbināta. Šeit ir pieņemts dot bērnus vecvecāku audzināšanai. Tajā pašā laikā mazuļa vecāki aktīvi strādā, lai atbalstītu gan savus bērnus, gan vecākus.

Citas Taizemes dzīves nianses

Taizemē ir maz vientuļu cilvēku. Tiem, kuriem nav savu bērnu, vienmēr ir radinieki, kas dod viņiem mazuļus audzināšanu. Tiesa, šīs sistēmas dēļ zīdaiņiem visbiežāk ir jāaug uz piena maisījumiem, nevis uz mātes piena.

Bet taizemiešu mātēm ir vienalga. Viņām daudz svarīgāk ir, lai bērns aug mīlestībā un harmonijā ar ārpasauli. Un mīlošie radinieki centīsies darīt visu, lai tas tā būtu. Lasi vēl: Vienkārši noslēpumi kā izaudzēt 1000 gurķus uz 1 kvadrātmetru

Jūs varat sūtīt savu bērnu uz Taizemes skolu jau no 3 gadu vecuma. Nākamos divus gadus bērns tiks gatavots  pielāgoties sabiedrībai, tiek mācīta disciplīna. Taizemieši jau no mazotnes zina uzvedības pamatlikumus un prot mīlēt ne tikai savus mīļos, bet arī dzimteni.

Ir arī vērts atzīmēt, ka privātskolās slodze ir daudz mazāka nekā valsts skolās.

Standarta akadēmiskais gads sastāv no 2 semestriem, kurus var apmaksāt atsevišķi. Skolās ir pēcskolas programma un dažādi interešu pulciņi. Šeit nav atzīmju, sistēma darbojas ar punktiem. Skolēnu progress tiek apspriests tikai ar vecākiem.

Arī dzīve Taizemē ir iekārtota ļoti interesanti. Piemēram, precētas taizemietes nedrīkst gatavot ēdienu savam dzīvesbiedram. Turklāt daudzas no viņām vienkārši nezina, kā to izdarīt. Fakts ir tāds, ka šeit pastāvīgi strādā ielas virtuve, un cenas ļauj ēst ārpus mājas. Tērēt papildu resursus, lai paši gatavotu ģimenei, ir vienkārši stulbi. Turklāt taju mājās ļoti bieži nav virtuves.

Kā redzat, dzīve Taizemē krietni atšķiras no mūsējās. Tam ir gan plusi, gan mīnusi. Taču viens ir skaidrs: spriežot pēc ārzemnieku pieredzes, kuri tur dzīvo jau daudzus gadus, ir maz ticams, ka taizemiešu lokā izdosies kļūt par savējo.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment